ҚАЙМАҚ НЕМЕСЕ КІЛЕГЕЙ ҚОСЫП, ЖАҢҒАҚ САЛЫНҒАН ІНЖІР
Категориясы: Тағам
Інжір мұқият жуылып тазаланады, азғантай су құйылып, лимон қышқылы қосылады. Содан соң қайнағанша қыздырылады да 20 минут ұсталады. Қаймақ пен қант ұлпасы араластырылып шайқалады. Оған норма бойынша алынған жаңғақтың жартысы салынады. Қажет болған жағдайда қаймақтың орнына алдын-ала шайқалған кілегей алынады.
Ыдыстарға салынған інжірдің үстіне қаймақ немесе кілегей құйылады. Оның үстіне ұнтақталған жаңғақтың қалғаны себіледі.
Бұған 300 грамм кептірілген інжір, 400 грамм қаймақ немесе 500 грамм кілегей, 250 грамм қант ұлпасы 100 грамм жаңғақ, 2 грамм лимон қышқылы жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-09 14:33:14 Қаралды-3425
АЛЬБОМ СӨЗ ТУРАЛЫ НЕ БІЛЕМІЗ?
Егер ежелгі римдіктен «Альбомның» не екенін сұрасаң, ол: «Альбом - ақ тақта. Латынша «альбум» - аппақ деген сөз.
СУДЫҢ ТАСУЫ МЕН ҚАЙТУЫ НЕЛІКТЕН БОЛАДЫ?
Мұхит тәулігіне екі рет шарасынан көтеріліп, сол сияқты бірте-бірте кері қайтады. Су қайтқан кезде балалар құмқайрақты жағамен рахаттана жүгіріп, оның түбінен әдемі ұлу қабыршағын, теңіз жұлдызын жинайды.
ҚЫЗЫҚТЫ БАДМИНТОН ОЙЫНЫ
Теннис сияқты бадминтонды да екі немесе төрт қарсыласпен ойнауға болады.
БАЛ ҚОСЫЛҒАН СҮЗБЕ
Жұмыртқаның сары уызы, қант және бал қосылып езіледі. Май немесе қаймақ, үгілген сүзбе қосылып тағы да езілгеннен кейін формаға аударылып, суытылады.
«АВЕСТА» КІТАБЫНДА КӨШПЕНДІЛЕР ТУРАЛЫ АҚПАРАТ
Түркі этнонимі сөз болғанда, біздің заманымыздан бұрынғы I мың жылдықта жазылды делінетін зороастризімнің қасиетті «Авеста» кітабында шығысқа қарай қанатты атпен көшетін елдің «тур» деп аталуы
ҚАЙЫҢ ҚАБЫҒЫ ДА ҚАЖЕТКЕ ЖАРАЙДЫ
«Қайың» - деген сөзді естіген кезде көз алдымызға ақ қабығы діңін қаптаған тіп-тік өскен ақ қайыңдар мен «мың бұрала билеген» ақ қайыңдар бейнесі елестейді.