UF

ҚҰРМА САМБУГЫ

Категориясы: Тағам


Жуылып, 4-8 бөлікке бөлінген құрма сүйектері алынып тасталып, үстіне аздаған су құйылады да 10-12 минут бойы қайнатылады. Пісірілген құрма үккішпен үгіліп, құм шекер қосылады да аздап салқындатылып, содан соң жұмыртқаның ақ уызы араластырылады. Құрмадан шыққан ерітіндіге бөктірілген желатин мен лимон қышқылы қосылып езіледі. Үккіштен үгілген құрма пюресі біркелкі массаға айналғанша араластырыла отырып, үстіне сыздықталып ерітілген желатин мен лимон қышқылы құйылады. Дайын болған тағам ыдыстарға құйылып, салқындатылады.

Бұған 700 грамм құрма, 160 грамм құм шекер, жұмыртқаның 100 грамм ақ уызы, 2 грамм лимон қышқылы және 150 грамм су жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-05 14:56:08     Қаралды-350

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

АЛХОРЫ САМБУГЫ

...

Іріктелініп алынған алхоры жуылып, сүйектерінен арылтып, үстіне аздап су құйылады да, 10-12 минут бойы қайнатып пісіріледі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

МАТАҒА СУРЕТ САЛАДЫ МА?

...

Суретшілер өз шығармаларын көбіне-көп майлы бояумен зығыр талшығынан тоқылған кенеп матаға («холст») салады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖАҢҒАҚ ЖӘНЕ БАЛ ҚОСЫЛҒАН СҮЗБЕ

...

Үгілген сүзбеге бал және жаңғақтың ұнталған дәні қосылып, жақсылап араластырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КҮРЕС ӨНЕРІ ТАРИХЫНАН

...

Күш атасы атанған балуандык өнер - спорт сүйер қауымның ең қадірлісі десек, қателеспейміз.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Бал қандай болуы керек?

...

Шығыстың кейбір тағамдарын жасағанда оларға өзіндік дәм және хош иіс беру үшін бал қолданылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АЛВАХАЗИ

...

Қайнатылған ара балынан түрліше, яғни сақина, сегіздік, бұрама, т. с. с. етіп жасалған кәмпит осылай аталады. Түсі жібектей жылтыр реңді, ашық сары болады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »