UF

АЛХОРЫ САМБУГЫ

Категориясы: Тағам


Іріктелініп алынған алхоры жуылып, сүйектерінен арылтып, үстіне аздап су құйылады да, 10-12 минут бойы қайнатып пісіріледі. Елекпен еленіп, қант пен шикі жұмыртқаның ақ уызы қосылады. Қалған сығындының үстіне алхорыны қайнатқаннан қалған суйық құйылып, 5-7 минут бойы қайнатылады да, сүзіліп, сол сұйыққа бөктірілген желатин салып ерітіледі. Алхоры пюресі әбден араластырылып, үстіне желатин ерітілген ерітінді қосылады. Қайнатпа сыздықтатып құйылады. Дайын болған тағам ыдыстарға салынып, салқындатылады.

Бұл тағамды дайындауға 650 грамм алхоры, 20 грамм желатин, 200 грамм құм шекер, 1 грамм лимон қышқылы және 150 грамм су жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-05 14:41:47     Қаралды-512

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

СӘУЛЕТ ӨНЕРІНІҢ ЖЕТІСТІКТЕРІ

...

Тәуелсіздік кезеңінен бері Қазақстанның көптеген қалалары мен ауылдарының, әсіресе, Алматы және Ақмола облыстарының келбеті айтарлықтай өзгерістерге ұшырады. Ірі-ірі әкімшілік ғимараттары мен тұргын үй кешендері, көптеген жаңа ескерткіштер пайда болды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАДАМ - ЖҮРЕККЕ ЖАҚСЫ

...

Бадам – онша биік емес, жоғарғы жағы жайыла өскен ағаш. Жапырақтары сопақша, шеттері ара тісті.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

«АҒАШТАР КҮНІ» («ЖЕР КҮНІ»)

...

1872 жылы Небраска штатының (АҚШ) ауылшаруашылық басқармасында Джон Стерлинг Мортонның тікелей ұйтқы болуымен жыл сайын қоршаған ортаны көгалдандыру мақсатында бір күнді белгілеу туралы ұсыныс жасалды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Адам бойы кешке қарағанда таңертең ұзын

...

Адам бойы немесе адам денесінің ұзындығы – бұл бастың ұшы мен табанға дейінгі ара-қашықтық. Антропологияда бой антропометриялық белгілердің бірі болып табылады. Адамның дене құрылысының дамуы көрсеткіштерінің тізіміне жатады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖАҢҒАҚ ДӘНІ САЛЫНҒАН ҚУЫРМА (печенье)

...

Өсімдік майынан, қанттан, жаңғақтан, ұннан және цедра мен жарты лимонның шырыны қосылып қамыр иленеді. Ол төрт-бес бөлікке бөлініп, жарты сантиметрдей қалыңдықта жайылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КҮНЖІТ ГРИЛЬЯЖЫ

...

Бұл - күнжіт дәні мол салынған карамель сияқты тағам.

ТОЛЫҒЫРАҚ »