UF

АЛХОРЫ САМБУГЫ

Категориясы: Тағам


Іріктелініп алынған алхоры жуылып, сүйектерінен арылтып, үстіне аздап су құйылады да, 10-12 минут бойы қайнатып пісіріледі. Елекпен еленіп, қант пен шикі жұмыртқаның ақ уызы қосылады. Қалған сығындының үстіне алхорыны қайнатқаннан қалған суйық құйылып, 5-7 минут бойы қайнатылады да, сүзіліп, сол сұйыққа бөктірілген желатин салып ерітіледі. Алхоры пюресі әбден араластырылып, үстіне желатин ерітілген ерітінді қосылады. Қайнатпа сыздықтатып құйылады. Дайын болған тағам ыдыстарға салынып, салқындатылады.

Бұл тағамды дайындауға 650 грамм алхоры, 20 грамм желатин, 200 грамм құм шекер, 1 грамм лимон қышқылы және 150 грамм су жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-05 14:41:47     Қаралды-359

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ҚОЙ - КӨШПЕЛІ ҚАЗАҚ ӨМІРІНДЕ ӨМІРІНІҢ АЖЫРАМАС БӨЛШЕГІ

...

Ежелден қазақ халқы көшпелі ғұмыр кешті. Мал мен оның өнімдері көшпелі өмірде аса қолайлы игілікке саналды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ГУШИ ФИЛЬ (ТӘЖІКТЕР ӘДІСІМЕН ДАЙЫНДАЛҒАН ҚҰЛАҚШАЛАР)

...

Ұнға жұмыртқа, май, сут, қант қосылып, ашытылмастан қамыр иленеді. Ол «демін алдыру үшін» 30-40 минут қойып қойылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АЛМА СТРУДЕЛІ

...

Бадам және жүзім араластырылған алма повидлосын арасына қабаттап салған қамырдан жасалған тағамды алма струделі дейді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

МЕЙІЗ ШӘРБӘТІ

...

Кастрюльге қойытылған сүт, қант және су құйылып, қыздырылады да үздіксіз араластырыла отырып қайнатылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ПАРСЫ РУЛЕТ

...

Бұл - өрік пюресінен және қант помадасынан жасалған, рулет түрінде бөлініп, жармаланған бадамға аунатылған тағам.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Мысықтар күндіз барлық уақыттың 75 пайызында ұйықтайды

...

Сіз мысықтардың неге көп ұйықтайтынын қай кезде болса да ойлаған ба едіңіз? Осы сұраққа жауап табу үшін біз бірнеше деректерді таптық. Біздің мысықтардың мінез-құлығы шын мәнісінде сезікті. Мысықтар – өз табиғатында жыртқыш аң, сондықтан олар өз олжаларын

ТОЛЫҒЫРАҚ »