ҚАУЫН СІЛІКПЕСІ
Категориясы: Тағам
Піскен қауынның қабығы аршылып, дәнінен тазартылады да шырыны сығып алынады. Суға қосып қант шырыны қайнатылады. Оған бөккен желатин қосып, қайнағанша қыздырылады, содан соң әлгі шырын қауын шырынымен араластырылады да тағы да қайнағанша қыздырылып, ыдыстарға құйып алынады. Сілікпе салқын жерге қойылып, суытылады.
Бұл тағамға 540 грамм қауын, 150 грамм құм шекер, 50 грамм лимон, 30 грамм желатин және 500 грамм су жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-05 13:15:28 Қаралды-2501
ТӘТТІЛЕР РЕЦЕПТІЛЕРІ
Дастарқанын түрлендіре түскен қыз-келіншектеріне үмітпен тіске басар тәттілер - торт, печенье, пирогтар.
МЕЙІЗ ҚОСЫЛҒАН ЖАҢҒАҚ КЕКСІ
Ұн еленіп, ысқыштан өткізілген грек жаңғағымен және жүзіммен араластырылады. Белок әбден көпіршігенше шайқалып, аз-аздан қант ұлпасы қосылады.
СӘНДІ БҰЙЫМДАР ЖАСАУ ӨНЕРІ
Үй-ішілік тұрмыста күніне қанша бұйым қолымыздан өтеді десеңші. Егер соның бәрі суретшінің қолынан шықса, дереу өнер туындысына айналар еді.
БАЙҚАЛ ЖӘНЕ ҚАРАТАУ ТОМАҒА ШӨБІ
Қояншық ауруын және ревматизмге байланысты ми тамырларының, жүрек бұлшық еттерінің қабынуын емдейді.
ДУАДАҚ
Дуадақ - далалы жерде кездесетін ірі құстың бірі. Республикамызда дуадақты шөл және шөлейтті, далалы жерлерде кездестіруге болады. Басы мен мойны сұр, арқасы жирен түсті, бауыры ақшыл, қанаты ақ, қанатының ұшы ғана қара болып келеді.