КАРАМЕЛЬ
Категориясы: Тағам
50 грамм қантпен араластырылған жұмыртқа шайқалады. Үстіне ваниль ұнтағы қосылып, сүт құйылады. Сөйтіп қант әбден еріп кеткенше шайқалады. Қалған қант таза табаға салынып, қоңыр тартқанша қыздырылады. Ол сұйылады, содан соң екі ыдысқа тең бөлініп құйылады. Олардың үстіне бұрын шайқалған масса құйылады да буға қойылады. Ыдысқа құйылған әлгі сұйықтар қатқанда алынып, салқындатылады. Дастарқанға сол салқын күйінде қойылады.
Карамель жасауға екі жұмыртқа, 200 грамм сүт, 60-80 грамм қант, ваниль жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-04 18:50:37 Қаралды-2189
КЕБЕП (ШАШЛЫҚ) КӨП БОЛМАЙДЫ

Қой етінің жұмсағынан әр кесегінің салмағы 15-16 грамнан келетіндей етіліп туралады да, тұздалып, бұрышталады.
13 ЕҢ АТАҚТЫ ФИЗИКТЕР

Физика заңдары табиғаттағы барлық құбылыстарға пайдаланылады. Бірақ тамаша физикалық құбылыстардың заңдарын ашқан физиктер болмағанда, физика ғылым ретінде қалыптаспас еді.
ЖАҢҒЫРЫҚ ҚАЙДА ТЫҒЫЛҒАН?

Шынында да, қызық, біздің ормандағы, таудағы, бос бөлмедегі айқайымызға құдды мазақ қылғандай қайталап үн қататын кім?
БАДАМ ҚОСЫЛҒАН ДӨҢГЕЛЕК ҚУЫРМА-ҚАТТАМА (печенье)

Бадам іріктеліп алынып, үккішке салынып ұнтақталады. Арнайы бадам үккіш болмаса, бадамды қантпен және екі жұмыртқаның ағымен араластырып, көзі кішкентай ет тартатын машинкадан 2-3 рет өткізу қажет.
АЛХОРЫ САМБУГЫ

Іріктелініп алынған алхоры жуылып, сүйектерінен арылтып, үстіне аздап су құйылады да, 10-12 минут бойы қайнатып пісіріледі.
ӘСЕМДЕЛГЕН ЖАҢҒАҚ ҚУЫРМАСЫ (печенье)

Кептірілген нан түйіліп, ұнтақталған жаңғақпен және қантпен араластырылады. Үстіне ерітілген сарымай, жұмыртқаның мұқият шайқалған сары уызы, жарты лимон шырыны мен қабығы салынады.