UF

ИТМҰРЫННАН ЖАСАЛҒАН КӘМПИТ

Категориясы: Тағам


Итмұрын жемістері жуылып, дәнінен тазаланады да, кастрюльге салынып, үстіне су құйылады. Сөйтіп бәсең отқа қойылып, жұмсарғанша қайнатылады. Салқындатылып, кепсермен езгіленеді. Алынған массаға қант салынып, қайнатылады. Содан соң қоспа жұмыртқаның ақ уызы қосылып, 40-45 минут бойы шайқалады. Шайқалған массаның көпіршіп тұруы, жұмсақ, арасында ұсақ қуыстары болуы және салқын әйнекке құйғанда жайылып кетпеуі тиіс. Шайқап болысымен оны сол бойда май жағылған қағаз төселген формаларға құю керек те дереу духовкаға қойып кептіру қажет.

Духовканың температурасын 55-60 градустан асырмай, 15-20 сағат бойы кептіріледі.

Салқындағаннан кейін кәмпит қағазынан арылтылып, үстіне қант ұлпасы себіледі. Егер дұрыс дайындалса кәмпиттің піспей қалған тұсы болмайды. Сонымен бірге ол ағаш шанышқымен шанышқанда жабыспауға тиіс.

Бұл тағамды жасауға 500 грамм итмұрын пюресі, 400 грамм қант, жұмыртқаның 5 грамм сары уызы жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-04 18:29:54     Қаралды-745

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ЖАҢҒАҚ ПЕН ЖҮЗІМНЕН ЖАСАЛҒАН ДОМАЛАҚ

...

Тазартылып, қуырылған грек жаңғағы, іріктеліп, жуылып кептірілген жүзім (сүйегінен арылтылған) және кепкен нан ет тартатын машинадан екі рет өткізіледі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШЫРҒАНАҚ – АСҚАЗАН АУРУЛАРЫНА ЕМ

...

Шырғанақ – биіктігі 5 метрге жететін, өткір тікенекті, бұталы өсімдік. Қабығы көбінесе қара түсті болып келеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

МІРЖАҚЫП ДУЛАТҰЛЫ (1885-1935)

...

Міржақып Торғай өңірінде өмірге келген. Әкесі Дулат сауатты адам болған. Міржақып кезінде қазакша-орысша білім алған. Ақындық дарыны ерте дамыған. Оның шығармашылығы аса бай. «Серке» газетінде жарияланған «Жастарға», «Біздің мақсатымыз» атты өлең, мақалал

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАКУ ПАХЛАВАСЫ

...

Бұл тоқаш қамырынан жасалатын тағам. Формасы қиғаш төрт бұрышты, ішіне алты қабат жаңғақ салынған және қант-бал шырыны сіңірілген.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

МУСКАТ ЖАҢҒАҒЫ САЛЫНҒАН ПЕЧЕНЬЕ

...

Қант пен жұмыртқа араластырылып, он бес минут бойы шайқалады. Мұқият тазаланған бадам ұсақтап туралады да оған қосатын басқа заттармен қосып араластырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КІЛЕГЕЙ ТАЯҚШАСЫ

...

Бұл - жаңғақ қосылып кілегей помадасынан жасалған тағам.

ТОЛЫҒЫРАҚ »