БАДАМ ПЕЧЕНЬЕСІ
Категориясы: Тағам
Бадам іріктеліп алынып, жуылады, жылы жерге қойып аздап кептіріп, рецепте көзделген құм шекердің жартысымен, жұмыртқа ақ уызының төрттен бірімен араластырылады. Осының барлығы ет тартатын машинадан өткізіледі. Содан соң қант пен жұмыртқа ақ уызының қалғаны қосылады. Масса араластырыла отырып, 40 градусқа дейін қыздырылады да үздіксіз араластырып, 18-20 градусқа дейін салқындатылады. Ұн қосылып, 10 минут бойы шайқалады. Дайын болған қамыр қалтаға (кондитер қалтасына) салынады да май жағылған және ұн себілген қаңылтыр табаға сығып шығарылады (шағын шелпектер тәрізді етіп). Сондай-ақ духовкаға қойылып, дайын болғанша пісіріледі.
Бұл тағамды жасауға 200 грамм бадам, 200 грамм қант, 6 жұмыртқа ақ уызы, 100 грамм ұн, 20 грамм сарымай жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-04 17:20:31 Қаралды-2025
ШИ БАУЫРСАҚ
Сүтке, жұмыртқа қосылған сорпаға иленген қамыр созылып, ұсақтап туралады да мол етіп май құйылып
Кейбір амфибиялар дене бөлігін қалпына келтіре алады
Аксолотль — қосмекенді амбистомалардың кейбір түрлерінің неотениялық дернәсілдері, құйрықтылар отрядының амбистомалар тұқымдасына жатады. Бұл қосмекенділер өз аяқтарын регенерациялаумен шектелмейді.
ЕҢ АЛҒАШ ЗӘУЛІМ ҒИМАРАТ ҚАЙ ЖЕРДЕ САЛЫНДЫ?
Бірінші көпқабатты ғимарат 1885 жылы Чикагода пайда болды деп есептеледі.
ПИНГ-ПОНГ СПОРТЫ
Алғашқы пинг-понг (стол теннисі) бәсекесі 1900 жылы Англиада өткізілген.
ДӘРІЛІК САБЫНШӨП (ЖЕР САБЫН)
Дәрілік сабыншөп - биіктігі 80 сантиметрге дейін жететін, көп жылдық, шөп тектес өсімдік.