UF

БАДАМ ПЕЧЕНЬЕСІ

Категориясы: Тағам


Бадам іріктеліп алынып, жуылады, жылы жерге қойып аздап кептіріп, рецепте көзделген құм шекердің жартысымен, жұмыртқа ақ уызының төрттен бірімен араластырылады. Осының барлығы ет тартатын машинадан өткізіледі. Содан соң қант пен жұмыртқа ақ уызының қалғаны қосылады. Масса араластырыла отырып, 40 градусқа дейін қыздырылады да үздіксіз араластырып, 18-20 градусқа дейін салқындатылады. Ұн қосылып, 10 минут бойы шайқалады. Дайын болған қамыр қалтаға (кондитер қалтасына) салынады да май жағылған және ұн себілген қаңылтыр табаға сығып шығарылады (шағын шелпектер тәрізді етіп). Сондай-ақ духовкаға қойылып, дайын болғанша пісіріледі.

Бұл тағамды жасауға 200 грамм бадам, 200 грамм қант, 6 жұмыртқа ақ уызы, 100 грамм ұн, 20 грамм сарымай жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-04 17:20:31     Қаралды-1893

Мәлімет сізге көмек берді ма

ЖҮЗІМ НУГАСЫ

...

Туралған курага мен жүзімнен қайнатып жасалған төрт қырлы ұзыншалау кәмпит жүзім нугасы деп аталады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АЛТЫН ҚАЙ ЖЕРДЕ КӨП?

...

Мұндай сұрақтың жауабы күтпеген болып көрінеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КӨЗІЛДІРІКТЕГІ ҚАНДАЙ ӘЙНЕК?

...

Адамдар шыныны мыңдаған жылдар бұрын жасай білген. Сонау ертедегі мемлекеттер - Ассирия, Вавилон, Ежелгі Египетте де шыны ісінің шеберлері жұмыс істеген.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Ірімшіктен жасалған ай

...

Мүмкін, Ай тек балалардың елестетуінде ғана үлкен, домалақ ірімшіктің түйірі сияқты пайда болуы мүмкін.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ӘЛЕМНІҢ ҒАЖАЙЫП ОРМАНДАР

...

Орман ішінде қай жағына қарасаң да, небір кереметтерге кенелесің...

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АЛУА ӨНДІРУ

...

Біздің елімізде алуа ежелден өндіріліп келеді. Ол шығыстың тәтті тағамдарына жатады және құрамында 30-35 процент қант, 30-35 процент май, 15-20 процент шамасында азотты заттар болатын сіңімділігі жоғары өнім болып табылады. 100 килограмм алуаның калориялы

ТОЛЫҒЫРАҚ »