UF

ЖАҢҒАҚ-БАЛ КЕКСІ

Категориясы: Тағам


Бірінші вариант. Бал қантпен, жұмыртқамен, ұнмен араластырылып, төртке бөлінген грек жаңғағының дәндері және мейіз қосылады. Бұл масса алдын-ала май жағылып, дайындалған кекс формасына салынып пісіріледі. Салқындаған кексті түрліше етіп кесе беруге болады.

Бұл тағамды жасауға 250 грамма ұн, 200 грамм бал, 120 грамнан қант пен жаңғақ, 50 грамм мейіз және 4 жұмыртқа жұмсалады.

Екінші вариант. Ұннан, сүттен, қанттан және майдан қамыр дайындалып, оған какао, бал, уытын қайтарған сода, дәм қабық қосылып, бәрі жақсылап араластырылады. Сөйтіп, біркелкі масса жасалып, жармаланған жаңғақ салынады. Дайындалған масса май жағылған кекс формасына салынып, пісіріледі.

Пісіп шыққан кекстің үстіне қант ұлпасы себіліп, кесіп-кесіп шай дастарқанына қойылады.

Бұл тағамды жасау үшін 600 грамм ұн, 400 грамм сүт, 300 грамм қант, 200 грамм жаңғақ, 100 грамм бал, 75 грамм май, 25 грамм какао, 100 грамм сода жұмсалады. Дәм қабық дәміне қарай салынады.

  Жарияланған-2016-03-04 16:01:15     Қаралды-251

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ШАШУБАЙ ҚОШҚАРБАЕВ

...

Шашубай Қошқарбаев (1865-1952) - қазақтың белгілі айтыскер ақыны, сазгер, әнші, гармонь, домбыра аспаптарында шебер орындаушы. Ол Қарағанды облысындағы «Қызыл шоқы» деген жерде дүниеге келіп, ғасырға жуық ғұмыр кешті.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Дәм қабық (корица) қосылған крандір

...

Тоқаш қамырынан жасалатын тағамды шығыс халқы осылай атайды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

17 ТҮРЛІ БАЛЫҚ ТАҒАМДАРЫ

...

Тағамдық құнарлылығы жағынан балықтың еттен айырмасы шамалы.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШЫРҒАНАҚ – АСҚАЗАН АУРУЛАРЫНА ЕМ

...

Шырғанақ – биіктігі 5 метрге жететін, өткір тікенекті, бұталы өсімдік. Қабығы көбінесе қара түсті болып келеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЛАТЫН ӘЛІПБИІ

...

Латын әліпбиі - әлемде кең таралған әліпби. Б.з.б. VII ғасырда Римде пайда болып. б.з. I ғасырында қалыптасқан. Жазу оңнан солға немесе солдан оңға қарай жазылып, бағыты әрдайым алмасып отырған. Б.з.б. IV ғасырдан бастап жазу тек солдан оңға қарай жазылат

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШЕКЕР-ЛУКУМ

...

Бұл - тоқаш жасалатын қамырдан қиғаштап туралып, бетіне қант ұлпасы себіліп дайындалатын тағам.

ТОЛЫҒЫРАҚ »