МЕЙІЗ ҚОСЫЛҒАН МЕРЕКЕЛІК ӨРМЕ
Категориясы: Тағам
Қамыр сүтке қатты етіліп иленеді де, оған май, қант, мейіз, езілген ашытқы, жұмыртқаның сары уызы қосылып, бәрі жақсылап араластырылады. Сөйтіп 90 минут бойы жылы жерге қойылады. Сонда оның көлемі ұлғаяды. Содан соң қамырдан жуандығы мен ұзындығы бірдей 9 «жіпше» жасалып, олар өріледі. Өру үшін біреуіне төртеуі, екіншісіне үшеуі, соңғысына екеуі пайдаланылады. Содан кейін әуелі төрт «қамыр жіптен» өрілген өрме салынып, үстіне жұмыртқаның сары уызы жағылады. Оның үстіне үш «қамыр-жіптен» өрілген өрме салынып, тағы да жұмыртқаның сары уызы жағылады да, ең соңында екі «қамыр-жіптен» өрілген өрме салынады. Бабына келуі үшін тағам жылы жерге қойылады да жұмыртқаның сары уызы жағылып, үстіне қант себіледі. Сөйтіп духовкаға қойылады.
Бұл тағамды жасауға 500 грамм ұн, 250 грамм сүт, 140 грамм мейіз, 120 грамм май, 100 грамм қант, 20 грамм ашытқы, үш жұмыртқаның сары уызы, татымына қарай тұз жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-04 13:29:54 Қаралды-2876
Кальмарлар ұша алады
Тынықмұхит кальмары – «ұшатын» мүмкіндігі бар, онқолды тұқымдастардың ішіндегі басаяқты ұлулар түрі.
«АЙ» ҚУЫРМАСЫ
Дайындалған қамыр 0,8 сантиметр қалыңдықта жайылады да жұмыртқаның сары уызы жағылып, жұқа стаканның қырымен дөңгелектеп,
Абайлаңыз, улы саңырауқұлақ!
Саңырауқұлақ жинаушының басты ережесі – тек сенімді болғанын жинау ережесіне қарамастан – адамдар бәрібір саңырауқұлақпен уланып жатады. Жыл сайын улы саңырауқұлақтардан 100-ден аса адам өліп жатады. Уланып өлу саны анағұрлым көп. Ең улы саңырауқұлақтарды
АЛВАХАЗИ
Қайнатылған ара балынан түрліше, яғни сақина, сегіздік, бұрама, т. с. с. етіп жасалған кәмпит осылай аталады. Түсі жібектей жылтыр реңді, ашық сары болады.
ЭЙЕРКИХЕЛАХ
Бөлке жасалатын қамырдан қиғаш төрт бұрышталып пісіріліп, жұмыртқаның сары уызы жағылған тағам осылай аталады.