UF

БИДАЙ-ЖҮГЕРІ БӨЛКЕЛЕРІ

Категориясы: Тағам


Сүттен, бидай ұнынан және ашытқыдан қамыр (ашытқы), жүгері ұнынан, судан және тұздан қайнатпа дайындалады. Қамыр ашып болған соң және қайнатпа 35-40 градусқа дейін салқындағаннан кейін яғни екі сағаттан кейін екі қамыр қосылады да қалған өнімдер де салынып, қамыр әзірленеді. Ол бір сағат ашытқан соң маймен майланған жұқа табаға дөңгелек бөлке етіп салынады да, аздап ұстаған соң пеш температурасын 200-300 градусқа жеткізіп, 25-30 минут бойы пісіріледі.

700-750 грамм бөлке жасау үшін 1 стакан бидай ұны, 1 стакан жүгері ұны, бір ас қасық құм шекер, жарты стакан сүт, 1 стакан су, 50 грамм сарымай, 1/4 шай қасық тұз, 30 грамм ашытқы, 2 жұмыртқа жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-04 11:10:22     Қаралды-1047

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ТАСЖАРҒАН - АСҚАЗАН ЖҰМЫСЫН РЕТТЕЙДІ

...

Тасжарған – көп жылдық, шөп тектес өсімдік. Биіктігі 75 см-ге дейін жетеді. Негізгі тамыры бұтақты, бірнеше мойын тамырлы, түсі қоңыр.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТЕРИ АЛУАСЫ

...

Бұл алуа көпіршік түзгіште қой майымен және мақта майымен қосып араластырылып, көпіршітілген карамель массасынан жасалатын біркелкі талшықты масса болып табылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ӘРІПТЕР ҚАЙДАН ПАЙДА БОЛДЫ?

...

Әліппе деген аса маңызды, өте қажетті кітап қой. Оның алғашқы беттерін тіпті әріп дегеннің не екенін мүлде білмейтін адам да оқи алады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КӨРКЕМ ГИМНАСТИКА ТАРИХЫНАН

...

Көркем гимнастиканың өмірге жолдама алған жері Европа контингенті.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

УҚОРҒАСЫН – НЕВРАЛГИЯНЫ ЕМДЕЙДІ

...

Қазақстанда біріне-бірі өте ұқсас Жоңғар уқорғасыны мен Қарақол уқорғасыны өседі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

САДАҚПЕН КӨЗДЕП АТУЫ

...

Англияның садақпен ататын әскери құрамалары 1627-1628 жылдарға дейін қызмет еткен деген тарихи дерек бар.

ТОЛЫҒЫРАҚ »