UF

БИДАЙ-ЖҮГЕРІ БӨЛКЕЛЕРІ

Категориясы: Тағам


Сүттен, бидай ұнынан және ашытқыдан қамыр (ашытқы), жүгері ұнынан, судан және тұздан қайнатпа дайындалады. Қамыр ашып болған соң және қайнатпа 35-40 градусқа дейін салқындағаннан кейін яғни екі сағаттан кейін екі қамыр қосылады да қалған өнімдер де салынып, қамыр әзірленеді. Ол бір сағат ашытқан соң маймен майланған жұқа табаға дөңгелек бөлке етіп салынады да, аздап ұстаған соң пеш температурасын 200-300 градусқа жеткізіп, 25-30 минут бойы пісіріледі.

700-750 грамм бөлке жасау үшін 1 стакан бидай ұны, 1 стакан жүгері ұны, бір ас қасық құм шекер, жарты стакан сүт, 1 стакан су, 50 грамм сарымай, 1/4 шай қасық тұз, 30 грамм ашытқы, 2 жұмыртқа жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-04 11:10:22     Қаралды-784

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ТІКЕН ЖИДЕДЕН (ТОШАЛА) НЕ ІСТЕУГЕ БОЛАДЫ?

...

Тошала шілде-тамызда піседі. Тошаланы тұқымымен, өркен кесінділермен, өркенді сулатып топыраққа тигізіп, шетін ылғал топырақпен көміп қою жолымен көбейтіледі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АТ САЙЫСЫ

...

Қазақ халқында Ат сайысына жататын бәйге, ат омарластыру, аударыспақ, жорға жарыс, көкпар, күміс алу, қыз қуу, қыз жарыс, сайысу т.б. ойындар бар.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Кальмарлар ұша алады

...

Тынықмұхит кальмары – «ұшатын» мүмкіндігі бар, онқолды тұқымдастардың ішіндегі басаяқты ұлулар түрі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҒАЖАЙЫП ТЕҢІЗ «ТҰРҒЫНДАРЫ»

...

Жағалауда тұрып, шалқар айдынға көз жіберген кезде, теңіз дегенің судан басқа ештеңесі жоқ тұлдыр, тіршіліксіз дүниедей болып көрінеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КӨКБҰТА

...

Бұл - биіктігі 60 сантиметрге жуық, бұтақтары көп, жапырағы мәңгі көгеріп тұратын, көп жылдық, бұталы өсімдік.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЕРТІС ӨЗЕНІ

...

Ертіс - республикамыздағы ең үлкен өзен. Ұзындығы - 4248 км. Оның Қазақстандағы ұзындығы - 1700 км. Моңғол Алтайынан басталып, Қазақстанның шығысынан өтеді де, Ресей аймағындағы Обь өзеніне келіп құяды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »