БАЛ НАНЫ
Категориясы: Тағам
Дөңгелек, шеттері қалың да, ортасы жұқа нан осылай аталады. Салмағы - 0,2 килограмм.
Терең ыдысқа салынған бал үздіксіз араластырыла отырып, қою шаймен езіледі, қант ұлпасы немесе құм шекер, өсімдік майы, сода, дәм қабық және ұн қосылып қамыр иленеді. Ол шелпек формасына келтіріліп, суға езілген жұмыртқа (льезон) жағылады да пеш температурасы 140-160 градусқа жеткізіліп, 20-25 минут бойы пісіріледі.
Оны жасау үшін 0,4 грамм кәдімгі ара балы, 0,3 грамм қою шай, 430 грамм қант ұлпасы немесе құм шекер, 120 грамм өсімдік майы, 0,5 грамм сода, 0,4 грамм дәм қабық, 20 грамм суға ерітілген жұмыртқа, 1140 грамм ұн жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-03 10:35:17 Қаралды-2386
ҚЫЗЫЛ БҰРЫШ – ТӘБЕТТІ ҚОЗДЫРАДЫ
Қызыл бұрыштың жемісін азғантай мөлшерде тамаққа салса, тәбетті қоздырады.
Танымдық діни бет
Танымдық діни бет. Еврейлер оқымаулары, ал қалғандарына қызық болулары мүмкін. Егер кімге қызық болса одан әрі тереңірек оқыңыздар
ӘЛЕМНІҢ БЕСІНШІ МҰХИТ, ОЛ ҚАНДАЙ МҰХИТ?
Дүние жүзінде Атлант, Тынық, Үнді, Солтүстік Мұзды мұхиттардан басқа және олардың бәрінен де үлкен бір мұхит бар.
8 ТҮРЛІ ПАЛАУ ДАЙЫНДАҢЫЗ
Шағындау қазан отқа қойылады да, май салып қыздырылады. Май қайнай бастағанда сақиналап, ірілеу етіп туралған...
КОНЬКИ - ГОЛЛАҢДИЯЛЫҚТАРДЫҢ ҰЛТТЫҚ СПОРТЫ
Спорттың бұл түрін мамандар, мұз үстіндегі балет өнерінің ең тандаулысы деп жүр.