UF

БАЛ НАНЫ

Категориясы: Тағам


Дөңгелек, шеттері қалың да, ортасы жұқа нан осылай аталады. Салмағы - 0,2 килограмм.

Терең ыдысқа салынған бал үздіксіз араластырыла отырып, қою шаймен езіледі, қант ұлпасы немесе құм шекер, өсімдік майы, сода, дәм қабық және ұн қосылып қамыр иленеді. Ол шелпек формасына келтіріліп, суға езілген жұмыртқа (льезон) жағылады да пеш температурасы 140-160 градусқа жеткізіліп, 20-25 минут бойы пісіріледі.

Оны жасау үшін 0,4 грамм кәдімгі ара балы, 0,3 грамм қою шай, 430 грамм қант ұлпасы немесе құм шекер, 120 грамм өсімдік майы, 0,5 грамм сода, 0,4 грамм дәм қабық, 20 грамм суға ерітілген жұмыртқа, 1140 грамм ұн жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-03 10:35:17     Қаралды-256

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ҚАЙМАҚ ТҰЗДЫҒЫНА ПІСІРІЛГЕН АЙВА

...

Жуып тазартылған және ірі етіп, қиықшалап кесілген айва жұмсарғанша қайнатылады. Тағам дайындаудан бірнеше күн бұрын апельсин қабықтары салқын суға салынып қойылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

44 ҚАРАПАЙЫМ РЕЦЕПТ САЛАТТАР

...

44 рецепт қарапайым салаттарды ұсынамыз.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТҮЙЕ ТІКЕН –

...

Түйе тікен - биіктігі 2 метрге дейін жететін, екі жылдық, шөп тектес өсімдік. Сабағы тік өседі, жоғарғы жағында бұтақтары көп болады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚИМАҚТАР

...

Қимақтар - түркі тілдес тайпалар. Жазба деректерде қимақтар туралы VII ғасырдың басынан белгілі. Олар Батыс Моңғолиядан Шығыс Қазақстанға көшіп, қимақтар одағын құрған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АЛМА, ӨРІК, ЖҮЗІМ КЕПТІРУ

...

Алма кептіру үшін тек піскендері ғана іріктеледі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАРШЫҒА

...

Қазақ аңшыларының бүркіттен кейін колға ең көп ұстайтын кұсы - қаршыға. Дене тұрқы - 28-114 см, салмағы - 800-1500 г. Қос шалғылығының арасы - 100- 120 см. Тұмсық, тұяқтары қара. Қаршыға шегір көзді болып келеді. Доғалдау біткен қанатының қысқалығы, оның

ТОЛЫҒЫРАҚ »