UF

ЦУКЕРЛЕКАХ ПЕЧЕНЬЕСІ

Категориясы: Тағам


Бұл бөлке жасалатын қамырдан пісірілген дөңгелек қуырма.

Қант пен жұмыртқаны шайқай отырып дайындалған массаға, 35-40 градусқа дейін қыздыра отырып, ұн және анис қосылып, қамырдың ылғалдылығы 22-25 процентке дейін жеткізіледі. Қамыр шығаратын тесігінің диаметрі 5-6 миллиметр келетін конус қондырмамен формаға келтіріледі. Піскеннен кейін қуырма салқындатылады да астаушаларға салынады.

Бір килограмм цукерлеках дайындауға 477,7 грамм жоғары сортты ұн, 523,3 грамм қант, 273,0 грамм жұмыртқа, 4,5 грамм анис және 4,5 грамм сарымай жұмсалады.

Цукерлекахтың бір килограмында 85 данасы болады, ылғалдылығы 5 процент, ең ұзақ сақталатын мерзімі 12 күн.

  Жарияланған-2016-03-02 15:48:02     Қаралды-449

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ДІРІЛДЕКТІ ҚАЛАЙ ДАЙЫНДАУҒА БОЛАДЫ?

...

Үйітіліп, әбден тазартылған сиырдың сирағы бірнеше бөлікке бөлінеді де кастрюльге салынып, су құйылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ВАНИЛЬДІ ШЕКЕР-ПЕНДЕР

...

Құмшекер мен сірнеден шырын дайындалады да, 135-145 градусқа дейін қайнатылады. Дайын карамель массасын арнаулы столда 80-90 градусқа дейін салқындатып, аз-аздап ванилин қосылады. Содан соң илеп, машинамен не қолмен ақ жібектей болғанша тартылады, оның ше

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАКС ТАРИХЫНАН

...

Жұдырықтасу адам қоғамының тарихында және ертедегі олимпиада бағдарламасында - панкратион деген атпен белгілі болған спорт.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КИНЗА НОГУЛЫ

...

Бұл - кинза дәнінен жасалатын домалақ, томпақ формалы ақ түйіршіктер. Мөлшері шпан ядросындай. Қант шырыны мен ұнға шыланды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КӨКБҰТА

...

Бұл - биіктігі 60 сантиметрге жуық, бұтақтары көп, жапырағы мәңгі көгеріп тұратын, көп жылдық, бұталы өсімдік.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҰСТАУҒА БАЛҒА НЕГЕ КЕРЕК?

...

Мына жарық дүниеде бір адам өмір сүріпті. Нар көтергендей күшті екен. Ертеңнен қара кешке дейін қап-қара түтін қаптаған ұстаханада ұсталық етіпті.

ТОЛЫҒЫРАҚ »