UF

ЦУКЕРЛЕКАХ ПЕЧЕНЬЕСІ

Категориясы: Тағам


Бұл бөлке жасалатын қамырдан пісірілген дөңгелек қуырма.

Қант пен жұмыртқаны шайқай отырып дайындалған массаға, 35-40 градусқа дейін қыздыра отырып, ұн және анис қосылып, қамырдың ылғалдылығы 22-25 процентке дейін жеткізіледі. Қамыр шығаратын тесігінің диаметрі 5-6 миллиметр келетін конус қондырмамен формаға келтіріледі. Піскеннен кейін қуырма салқындатылады да астаушаларға салынады.

Бір килограмм цукерлеках дайындауға 477,7 грамм жоғары сортты ұн, 523,3 грамм қант, 273,0 грамм жұмыртқа, 4,5 грамм анис және 4,5 грамм сарымай жұмсалады.

Цукерлекахтың бір килограмында 85 данасы болады, ылғалдылығы 5 процент, ең ұзақ сақталатын мерзімі 12 күн.

  Жарияланған-2016-03-02 15:48:02     Қаралды-294

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

АЙДЫ КЕМІРІП ҚОЙҒАН ҚАЙ МЫҚТЫ?

...

Баяғы замандардан бері адамдар көктегі Айдың неге кейде толып, дөп-дөңгелек боп тұратынын, ал кейде кеміп, жартысы ғана қалатынын, тіпті, жұқарып...

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Өнертабыстың ең мұңды патенті

...

1985 жылы Ральф Пиро «өз-өзін ынталандыратын аппаратты» патенттеген.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚЫПШАҚТАР

...

Қыпшақтар - түркі тілдес тайпалар. Қыпшақтар VII ғасырдан бері белгілі. Қимақтармен X ғасырға дейін тығыз қатынаста болып, олардың тайпалық одағына, кейіннен мемлекетінің құрамына кіреді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СҮЙЕКТЕН ЖАСАЛҒАН ҚАНДАЙ БҰЙЫМДАР БОЛАДЫ?

...

Мал шаруашылығымен, аңшылықпен айналысқан қазақ халқы жануарлардын сүйектерін де түрлі қажеттеріне жарата білген. Қазақ шеберлері үй жиһаздарын, саз аспаптарын, т.б. әзірлегенде оларды әшекейлеп безендіру үшін мүйіз бен сүйекті кеңінен пайдаланған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚҰР

...

Кұр - орман құсы. Қазақстанда кұр, ак құр, тундра құры, сұр құр, меңіреу құр деген түрлері кездеседі. Ұяларын көбіне қайың ағашына салады. Кұрлар тобы қыс бойы бірге жүреді. Көктемнің басында бір-бірінен бөлініп, ерекше құрқылдап қораздана бастайды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШҰБАТТЫҢ ДӘРУЛІК, ШИПАЛЫҚ ҚАСИЕТТЕРІ

...

Шұбат та қазақ халқының дәстүрлі сусындарының бірі. Сонымен қатар бұл сусынның дәрулік, шипалық қасиеті де бар.

ТОЛЫҒЫРАҚ »