БАКУ ПАХЛАВАСЫ
Категориясы: Тағам
Бұл тоқаш қамырынан жасалатын тағам. Формасы қиғаш төрт бұрышты, ішіне алты қабат жаңғақ салынған және қант-бал шырыны сіңірілген. Беті жаңғақпен әсемделген. Мұның да дайындалу технологиясы алдыңғы пахлаваның дайындалу технологиясындай.
Бір килограмм тағам жасауға 249,8 грамм жоғары сортты ұн, 33,0 грамм қаймақ, 138,9 грамм ерітілген сарымай, 50,9 грамм жұмыртқа, 1,7 грамм ашытқы, ішіне салатын 249,8 грамм құм шекер, үстіне себетін 49,9 грамм құм шекер, ішіне салатын 249,8 грамм лещина жаңғағы, ішіне салатын 3,1 грамм кардамон, 0,08 грамм запыран, үстіне құятын 18,0 грамм бал және әсемдеуге пайдаланылатын 8,0 грамм жаңғақ жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-02 13:13:01 Қаралды-1773
КҮНЖІТ КӘЗИНЕГІ
Арасында күнжіт дәні көп болатын, карамель сияңты төрт бұрышты немесе қиғаш төрт бұрышты қатты, шыныдай жылтыр тағам. Дайындалуы бадам кәзинегіндей.
КӨЗІЛДІРІКТЕГІ ҚАНДАЙ ӘЙНЕК?
Адамдар шыныны мыңдаған жылдар бұрын жасай білген. Сонау ертедегі мемлекеттер - Ассирия, Вавилон, Ежелгі Египетте де шыны ісінің шеберлері жұмыс істеген.
АЛЬБОМ СӨЗ ТУРАЛЫ НЕ БІЛЕМІЗ?
Егер ежелгі римдіктен «Альбомның» не екенін сұрасаң, ол: «Альбом - ақ тақта. Латынша «альбум» - аппақ деген сөз.
ТЕРИ АЛУАСЫ
Бұл алуа көпіршік түзгіште қой майымен және мақта майымен қосып араластырылып, көпіршітілген карамель массасынан жасалатын біркелкі талшықты масса болып табылады.
БАДАМ ТҮТІКШЕЛЕР
Ішіне бадам дәні салынған қамырдан жасалатын тағам осылай деп аталады. Қамырды дайындау әдісі, оны бөлу жолдары, сондай-ақ температурасы мен ылғалдылығы жаңғақ түтікшелерін жасағандағыдай. Ішіне салу үшін бадам пайдаланылады.