UF

БАКУ ПАХЛАВАСЫ

Категориясы: Тағам


Бұл тоқаш қамырынан жасалатын тағам. Формасы қиғаш төрт бұрышты, ішіне алты қабат жаңғақ салынған және қант-бал шырыны сіңірілген. Беті жаңғақпен әсемделген. Мұның да дайындалу технологиясы алдыңғы пахлаваның дайындалу технологиясындай.

Бір килограмм тағам жасауға 249,8 грамм жоғары сортты ұн, 33,0 грамм қаймақ, 138,9 грамм ерітілген сарымай, 50,9 грамм жұмыртқа, 1,7 грамм ашытқы, ішіне салатын 249,8 грамм құм шекер, үстіне себетін 49,9 грамм құм шекер, ішіне салатын 249,8 грамм лещина жаңғағы, ішіне салатын 3,1 грамм кардамон, 0,08 грамм запыран, үстіне құятын 18,0 грамм бал және әсемдеуге пайдаланылатын 8,0 грамм жаңғақ жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-02 13:13:01     Қаралды-1214

Мәлімет сізге көмек берді ма

СӘБІЗ - ҚУЫҚТАҒЫ ТАС ПЕН ҚҰМДЫ ЕРІТЕДІ

...

Құрамында В тобындағы витаминдер, А витамині, крахмал, қант, каротин бар.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АЛШАДАН ЖАСАЛҒАН КӘМПИТ (пастила)

...

Алша жемістері піскенше қайнатылып, қабығы мен дәндерінен тазалау үшін електен өткізіледі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТУНДРА – ҚЫРУАР КӨК КІЛЕМ

...

Егер біздің ұшқыш кілем тундраның үстінен қыста ұшқан болса, Солтүстік Мұзды мұхиттың қай жерден бітіп, тундраның қай жерден басталғанын байқамас едік.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

«ҚАРАКӨЗ» ҚУЫРМАСЫ

...

Қаракөз қуырмасын жасау үшін белок пайдаланылады. Сары уызынан мұқият тазартылған белок салқындатылады, көпіршітіліп шайқалады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

РЕПРОДУКЦИЯ ДЕГЕН НЕ?

...

Журнал мен кітап бетінен кейде суретшілердің картиналарын да ұшырастырамыз. Бірақ олар өнер туындыларының түпнұсқасы емес, репродукциялары ғана.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ДИНА НҰРПЕЙІСОВА

...

Дина Нүрпейісова (1861-1955) - Құрманғазының талантты шәкірттерінің бірі және дәулескер күйші-сазгер. Ол Батыс Қазақстан облысындағы «Бекетай құм» деген жерде дүниеге келген. Тоғыз жасынан домбыра тартқан. Динаның 1870 жылы Құрманғазымен кездесуі өнерге д

ТОЛЫҒЫРАҚ »