UF

АЛМА СТРУДЕЛІ

Категориясы: Тағам


Бадам және жүзім араластырылған алма повидлосын арасына қабаттап салған қамырдан жасалған тағамды алма струделі дейді.

Қамыр илеу үшін 20 процент (ұнның массасына шаққанда) су қажет. Иленген қамырдың ылғалдылығы 29-31 процент болу керек. Ішіне салатын шикізаттар екі түрлі етігі, яғни біріншісі жүзімнен, қанттан және дәм қабықтан, екіншісі бадамнан және алма повидлосынан дайындалады.

Иленіп дайын болған қамыр 0,2-0,1 килограмнан бөлінеді. Содан соң олар алдымен бөлке сияқты домалақталып, артынан 1-3 миллиметр қалыңдықта жайылады. Жайылған қамыр ақ қаңылтырдан жасалған табаққа бірнеше қабат етіп салынады. Әр қабаттың арасы өсімдік майымен майланып тасталады. Қамырдың үстіңгі және оның астыңғы қабатының массасы 0,2 килограмнан, ортаңғыларыныкі 0,1 килограмнан келу керек. Дайын болған струдель 24 қабаттан тұрады. Оның екеуінің ішіне жүзім, қант, дәм қабық, ал екеуінің ішіне алма повидлосы мен бадам салынады. Струдельдің үстіне құм шекер себіледі. Содан соң қиғаш төрт бұрыштап кесіліп, температурасы 180-200 градус пешке қойылады да 25-30 минут бойы пісіріледі. Салқындағаннан кейін бұл тағам сол пісірілген табақтарымен қоса қақпағы бар астаушаларға салынады.

Бір килограмм струдель жасау үшін 336,1 грамм жоғары сортты ұн, 77,3 грамм өсімдік майы, 23,5 грамм жұмыртқа, 3,36 грамм тұз, ішіне салатын 198,3 грам алма повидлосы, тазартылып, кептіріліп, ұнтақталған, ішіне салатын 23,5 грамм бадам (бұл 28,2 грамм тазартылмаған бадамға пара-пар), ішіне салатын 2,3 грамм дәм қабық, ішіне салатын 84,0 грамм қант және ішіне салатын 336,1 грамм жүзім жұмсалады.

Дайын струдельдің формасы қиғаш төрт бұрышты, бадам және жүзім араластырылған, арасына алма повидлосы салынған, үстіне қант (құм шекер) себілген, ылғалдылығы 17-20 процент болуға тиіс.

  Жарияланған-2016-03-02 11:35:57     Қаралды-207

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ШАҚ-ШАҚ

...

Үн, сүт, қант, жұмыртқа, аздап арақ қосылып, жұмсақ қамыр иленеді. Ол бірнеше бөлікке бөлініп, 1 сантиметр қалыңдықта созылады. Созылған қамыр самырсын жаңғағының үлкендігіндей етіліп туралып, қуырылады. Бәрінің бірдей қуырылуы үшін араластырып тұру керек

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШҰЖЫҚ ҚАЛАЙ ДАЙЫНДАУҒА БОЛАДЫ?

...

Шұжық дайындауға арналған жылқы еті 12 күн салқын жерге (34 градус) қойып сорғытылады, Бұл кезде шұжық тығылатын ішек те тұзды суға салынып қойылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЕСКЕКШІЛЕРІ СПОРТЫ ТАРИХЫНАН

...

Ескекті қайықпен серуендеу, саяхатқа шығу, жихангерлік адам баласының ерте заманынан-ақ меңгерген кәсібі деуге әбден болады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШЕТЕННЕН ӘР ТҮРЛІ ТАҒАМДАР ЖАСАУ

...

Раушан гүлділердің алма тұқымдас тармағына жататын өсімдік. Жемісі адам организмі үшін өте пайдалы. Оны «витаминдер шығатын бұлақ» десек қателеспейміз.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

РАХАТ-ЛУКУМ

...

Кондитер өнеркәсібі ванильді, қызғылт, жаңғақ қосылған, шоколад қосылған, ассорти рахат-лукумдарын шығарады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

УҚОРҒАСЫН – НЕВРАЛГИЯНЫ ЕМДЕЙДІ

...

Қазақстанда біріне-бірі өте ұқсас Жоңғар уқорғасыны мен Қарақол уқорғасыны өседі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »