UF

АЛМА СТРУДЕЛІ

Категориясы: Тағам


Бадам және жүзім араластырылған алма повидлосын арасына қабаттап салған қамырдан жасалған тағамды алма струделі дейді.

Қамыр илеу үшін 20 процент (ұнның массасына шаққанда) су қажет. Иленген қамырдың ылғалдылығы 29-31 процент болу керек. Ішіне салатын шикізаттар екі түрлі етігі, яғни біріншісі жүзімнен, қанттан және дәм қабықтан, екіншісі бадамнан және алма повидлосынан дайындалады.

Иленіп дайын болған қамыр 0,2-0,1 килограмнан бөлінеді. Содан соң олар алдымен бөлке сияқты домалақталып, артынан 1-3 миллиметр қалыңдықта жайылады. Жайылған қамыр ақ қаңылтырдан жасалған табаққа бірнеше қабат етіп салынады. Әр қабаттың арасы өсімдік майымен майланып тасталады. Қамырдың үстіңгі және оның астыңғы қабатының массасы 0,2 килограмнан, ортаңғыларыныкі 0,1 килограмнан келу керек. Дайын болған струдель 24 қабаттан тұрады. Оның екеуінің ішіне жүзім, қант, дәм қабық, ал екеуінің ішіне алма повидлосы мен бадам салынады. Струдельдің үстіне құм шекер себіледі. Содан соң қиғаш төрт бұрыштап кесіліп, температурасы 180-200 градус пешке қойылады да 25-30 минут бойы пісіріледі. Салқындағаннан кейін бұл тағам сол пісірілген табақтарымен қоса қақпағы бар астаушаларға салынады.

Бір килограмм струдель жасау үшін 336,1 грамм жоғары сортты ұн, 77,3 грамм өсімдік майы, 23,5 грамм жұмыртқа, 3,36 грамм тұз, ішіне салатын 198,3 грам алма повидлосы, тазартылып, кептіріліп, ұнтақталған, ішіне салатын 23,5 грамм бадам (бұл 28,2 грамм тазартылмаған бадамға пара-пар), ішіне салатын 2,3 грамм дәм қабық, ішіне салатын 84,0 грамм қант және ішіне салатын 336,1 грамм жүзім жұмсалады.

Дайын струдельдің формасы қиғаш төрт бұрышты, бадам және жүзім араластырылған, арасына алма повидлосы салынған, үстіне қант (құм шекер) себілген, ылғалдылығы 17-20 процент болуға тиіс.

  Жарияланған-2016-03-02 11:35:57     Қаралды-375

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

БАДАМ-НОХУТ

...

Бұл - алма және өрік пюресін қайнатып, крахмалға құлпынай формалы етіп салынған және бадамның ұсақтап туралған массасына аунатып алынған тағам.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СЕМЕИ

...

Шығыс Қазақстан облысындағы қала. Ертіс өзенінің бойында орналасқан. 1939-97 жылдары Семей облысының орталығы болған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АЛТЫН - КҮМІС ТАС ЕКЕН, АРПА - БИДАЙ АС ЕКЕН

...

Қазақтың дәстүрлі дастарқанында күріш, бидай, жүгері, тары сияқты дән азықтарынан дайындалатын тағамдар өте мол, бұл тағамдар витаминге бай, организмге сіңімді келеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШЫМКЕНТ

...

Шымкент - ежелгі қалалардың бірі. Ол еліміздің оңтүстік- шығысында Бадам мен Сайрам өзендері аралығында орналасқан. Қаланың іргесі екі мың жыл бұрын қаланған. Ерте орта ғасырда Ұлы Жібек сауда жолында жайғасқан ол XVIII ғасырда ірі қалаға айналды. 1864 жы

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ПУМИ

...

Бұл да ертеден келе жатқан бақташы ит тұқымының бірі. Венгрияның далалы аудандарында шығарылған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШОЛАҚ БҰЛАҚ ҮҢГІРІ

...

Қазақстандағы осы уақытқа дейін белгілі болған үңгірлердің ішіндегі ең үлкенінің бірі - Қарағанды облысының Егіндібұлақ ауданындағы «Шолақ бұлақ» үңгірі. Ол «Арқалық» ауылындағы Едірей тауының ішінде.

ТОЛЫҒЫРАҚ »