UF

ЖАҢҒАҚТАН ЖАСАЛҒАН РУЛЕТ

Категориясы: Тағам


Бұл - ішіне жаңғақ салынып, қамырдан жасалған тағам.

Дайын қамыр 300 грамнан бөлініп, 4-5 миллиметр қалыңдықта дөңгелек қылып жайылады. Осылай жайылған қамырдың үстіне қалыңдығын бірдей етіп ішіне салатын 200 грамм жаңғақ жайылады да рулет етіп оралады. Бетін жұмыртқаның сары уызымен майлап, температурасы 190-200 градус пешке қаңылтыр табақтарға салып, 30-35 минут бойы пісіріледі. Салқындатылған рулет астына қағаз төселіп, астаушаларға қабырғасынан (тігінен) салынады.

Қамыр, ішіне салатын жаңғақ және оның ылғалдылық мөлшері жаңғақ түтікшелерін жасағандағы мөлшердей. Бұл рулеттің формасы ұзыншалау батон секілді болады, түсі күңгірт сары, беті жылтырап тұрады. Дәмі сол тағамның өзіне ғана тән, аздап дәм қабың иісі шығады. Ылғалдылығы 14-17 процент.

Шикізат әркімнің қалауынша алынады.

  Жарияланған-2016-03-02 10:24:08     Қаралды-1415

Мәлімет сізге көмек берді ма

ОБИДАҢДОН КАРАМЕЛІ

...

Мөлдір, сырты оралмаған, кесілген батон формалы карамель осылай аталады. Қолданылатын бояуларға байланысты әр түрлі келеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АЛТЫНБЕК ТАПҚАН АЛЫП САҢЫРАУҚҰЛАҚ

...

2009 жылы шілде айында Қазақстанның халық артісі, әрі сазгер Алтынбек Қоразбаев Алматы облысы Райымбек ауданына қарасты Шалкөде жайлауын аралап жүріп алып саңырауқұлақ тауып алады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖАЛАҢҚАТ

...

Жалаңқат - бір қабат қалың металдан тұтас етіп соғылатын сауыт. Кеуделік және арқалық бөліктен тұрады. Пішіні жеңсіз кеудеше тәріздес, белден сәл ғана түсіп тұратын қысқа болады. Бұл екі бөлік бір бүйірінен топсалар арқылы, екінші бүйірінен және иықтары т

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ПИЯЗ - АТЕРОСКЛЕРОЗГЕ ҚАРСЫ

...

Пияз – көп жылдық, шөп тектес өсімдік, ол тікелей тамырынан өсіп шығады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖОЛБАРЫС НЕГЕ ШҰБАР, ЖИРАФ НЕГЕ ТЕҢБІЛ?

...

Мұндай түстер аң, құстардың жауынан қорғану үшін ғана емес, аң аулауы үшін де қажет.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖЕМІС ШЫРЫМДАРЫНАН ЖАСАЛАТЫН ҚАЙНАТПАЛАР (варенье)

...

Қайнап жатқан суға қант салынады. Ол еріп кеткеннен кейін бөктірілген желатин қосылып, қайнағанша қыздырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »