UF

БАДАМБУРА

Категориясы: Тағам


Самса түрінде ішіне бадам салынған қамырдан жасалған тағам осылай аталады.

Бір килограмм бадам-бура жасау үшін 465,4 грамм жоғары сортты ұн, 225,7 грамм қаймақ, ішіне салу үшін 208,4 грамм құм шекер, тазартылып, кептіріліп, ұнтақталған ішіне салатын 208,4 грамм (250,0 грамм тазартылмаған бадамға тең) бадам, майлап, арасына жағатын 60,1 грамм сарымай, үстіне себетін 26,0 грамм қант ұлпасы және ішіне салатын 1,7 грамм кардамон жұмсалады. Бұл тағамның бетінде бедері болады және қант ұлпасы себіліп қойылады. Ылғалдылығы 8,8-10,8 процент.

  Жарияланған-2016-03-02 10:15:32     Қаралды-226

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ҚАМЫР ҚОСЫП ПІСІРІЛГЕН АЛМА

...

Жуылған, өзегі алынып, қабығы аршылған алма қалыңдығы 0,5 сантиметр етіліп, дөңгелектеліп кесіледі де үстіне қант себіледі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЕЖЕЛДЕН УАҚЫТ ҚАЛАЙ АНЫҚТАҒАН?

...

Бағзы замандарда қазіргідей сағаттар болмаған ғой. Бірақ уақытты біліп отыру адамдар үшін міндетті түрде қажет еді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ӘСЕМДЕЛГЕН ЖАҢҒАҚ ҚУЫРМАСЫ (печенье)

...

Кептірілген нан түйіліп, ұнтақталған жаңғақпен және қантпен араластырылады. Үстіне ерітілген сарымай, жұмыртқаның мұқият шайқалған сары уызы, жарты лимон шырыны мен қабығы салынады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АЗОТ ҚЫШҚЫЛЫ

...

Азот қышқылы - түссіз сұйық. Азот қышқылы барлық металдарға әсер етеді, күшті тотықтандырғыш.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ГРЕК ЖАҢҒАҒЫНАН ЖАСАЛҒАН КӘЗИНЕК

...

Шыныдай жылтыр қатты, қант-сірне шырынында қайнатылған грек жаңғағынан түратын тағам. Мөлшері 40х40 мм төрт бұрышты болады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖЕМІСТЕР МЕН ЖИДЕКТЕРДЕН ЖАСАЛҒАН ЦУКАТТАР

...

Жемістер мен жидектер жуылып, елекке салынады да сорықтырылып, содан кейін шырынға қосылып дайын болғанша қайнатылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »