БАДАМБУРА
Категориясы: Тағам
Самса түрінде ішіне бадам салынған қамырдан жасалған тағам осылай аталады.
Бір килограмм бадам-бура жасау үшін 465,4 грамм жоғары сортты ұн, 225,7 грамм қаймақ, ішіне салу үшін 208,4 грамм құм шекер, тазартылып, кептіріліп, ұнтақталған ішіне салатын 208,4 грамм (250,0 грамм тазартылмаған бадамға тең) бадам, майлап, арасына жағатын 60,1 грамм сарымай, үстіне себетін 26,0 грамм қант ұлпасы және ішіне салатын 1,7 грамм кардамон жұмсалады. Бұл тағамның бетінде бедері болады және қант ұлпасы себіліп қойылады. Ылғалдылығы 8,8-10,8 процент.
Жарияланған-2016-03-02 10:15:32 Қаралды-2025
Жержаңғақ динамиттің ингредиенті болып табылады

Сіздер динамиттің жержаңғақтың көмегімен жасауға болатындығын білдіңіздер ма?
АТ САЙЫСЫ

Қазақ халқында Ат сайысына жататын бәйге, ат омарластыру, аударыспақ, жорға жарыс, көкпар, күміс алу, қыз қуу, қыз жарыс, сайысу т.б. ойындар бар.
ГОТИКА – ГОТТАРДЫҢ АТЫНАН ШЫҚҚАН

ПАРИЖДІҢ қақ ортасында ауыз аштырып, көз жұмғызатын көркем ғимарат тұр. Көкке самғаған асқақ мұнаралар; қабырғадағы ойықтарда - мәрмәр мүсіндер; шатырдын, бұрыш-бұрышына химера деп аталатын құбыжықтар бейнеленген.
ҚЫТЫРЛАҚ

Ун, сүт, жұмыртқа және қанттан қатты тұщы қамыр иленеді. Ол жұқалап жайылып, арнаулы кескішпен дөңгелектеліп кесіледі де қыздырылған майға ашық сары түске енгенше қуырылып пісіріледі.
ЖАҢҒЫРЫҚ ҚАЙДА ТЫҒЫЛҒАН?

Шынында да, қызық, біздің ормандағы, таудағы, бос бөлмедегі айқайымызға құдды мазақ қылғандай қайталап үн қататын кім?