ХАЛВАЙТАР
Категориясы: Тағам
Ұннан жасалған сүйық алуа осылай деп аталады.
Қалың кастрюльге салып қойдың майын ерітіп, үстіне жайлап үн салып, араластыра отырып, қоңыр тартқанша құырады. Қант шырыны құйылып, араластырылады. Дайын болған алуа тарелкаларға құйылып салқындатылады, содан соң кесіледі. Алуаға жаңғақ, бадам, ванилин, пісте қосуға болады.
1 килограмм халвайтар жасауға төрт бөлік (2 стакан) бидай ұны, 2 стакан құм шекер, 2 стакан су, қойдың 100 грамм майы, 100 грамм жаңғақ жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-01 19:24:35 Қаралды-1687
ИТМҰРЫН ҚАЙНАТПАСЫ
Итмұрынның кепкен жемістері іріктелінеді. Тазаланып жұылып, ұсақтап тұрайды да үстіне қайнаған су құйылып, ыдыстың қақпағы жабылып
ТӘТТІМБЕТ
Тәттімбет Қазанғапұлы (1815-1862) - шертпе күйдің негізін қалаған классик күйші-сазгер. Ол Қарағанды облысындағы Мыржық тауының бойында дүниеге келген. Ол жастайынан өнерлі ортада өскен. Оның ата-бабаларының ішінде кемеңгер билер, ақылды шешендер, қалжыңқ
ЦИФРЛАР ҚАЙДАН ПАЙДА БОЛҒАН?
Бүгінде екі жердегі екінің төрт екені тіпті мектеп табалдырығын аттай қоймаған бүлдіршінге де белгілі.
ЖҮЗІМ НУГАСЫ
Жүзім мен курага мол салынған жұмсақ кәмпит сияқты тағам осылай деп аталады.
ИОНДАУШЫ СӘУЛЕ ДОЗАСЫ
Иондаушы сәуле дозасы (радиация дозасы) дегеніміз белгілі бір ортада иондаушы сәуленің әсер ету шегі. Иондаушы сәуле дозасы төмендегіше бөледі: Жұтылған доза - сәуле алған ортаның масса бірлігі жұтқан иондаушы сәуленің кез келген түрінің энергиясы