UF

ҚАНДАЛАТ

Категориясы: Тағам


Бұл - ұн мен қантқа аунатып алған өрік сүйектерінен жасалатын тәтті тағам.

Қандалат жасау үшін қант (қант ұлпасы) пен 1:3 қатынаста (3:5) үстіне құйылатын шырын керек. Беті бұдырлы болу үшін дәндерге бірнеше рет аунатылып, үстіне шырын құйылады, шырынның құяр кездегі температурасы 30-35 градус болу керек. Содан соң үстіне қант пен ұн себіледі.

Беті бұдырмақты, құрғақ, түсі ақ болады. Бір килограмында кемінде 500 данасы болу керек. Ең ұзақ сақталатын уақыты 15 күн.

Он килограмм қандалат жасау үшін 6,94 килограмм құм шекер, 2,48 грамм бірінші сортты ұн, 0,596 грамм өрік сүйегі және 0,006 килограмм шарап-тас қышқылы жұмсалады.

Осындай рецепті бойынша өрік сүйегін бұршақпен алмастырып, бұршақ қандалаты жасалады.

  Жарияланған-2016-03-01 19:07:16     Қаралды-2327

Мәлімет сізге көмек берді ма

ҮСТІРТТІҢ ТАС МҮСІНДЕРІ

...

Еліміздің батыс бөлігіндегі Маңғыстау облысы аумағында орналасқан көтеріңкі, жазық келген Үстірт және оның кемерлерінің пішіндері адам қызығарлықтай. Дүние жүзінде теңдесі жоқ қыраттар мен кемерлер мыңдаған жылдар бойы жел мен судың әсеріне ұшырап, адам т

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СҰЛЫ ҮЛПЕГІНЕН ЖАСАЛҒАН ҚУЫРМА

...

Май қантқа қосылып, хош иіс беретін заттармен бірге кастрюльге салынады, ағаш қалақшамен күңгірт тартқанша араластырылып, бірте-бірте бір жұмыртқадан қосып отырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАЛ АРАЛАСТЫРЫЛҒАН СҰЛЫ ҮЛПЕГІНЕН ЖАСАЛҒАН ҚУЫРМА (печенье)

...

Ұнға сода араластырылып, елекпен еленеді. Май қантқа қосылып, әбден ағарғанша шайқалады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖҮГЕРІ НЕМЕСЕ БИДАЙ ҮЛПЕГІНЕН ЖАСАЛҒАН ҚУЫРМА (печенье)

...

Жұмыртқа қантпен және ванильді қантпен қосылып, 40-50 градусқа дейін қыздырылады. Содан соң шайқай отырып, бөлме температурасына дейін салқындатылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Кальмарлар ұша алады

...

Тынықмұхит кальмары – «ұшатын» мүмкіндігі бар, онқолды тұқымдастардың ішіндегі басаяқты ұлулар түрі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КҮРЕҢОТ - НЕРВ ЖҮЙЕСІН ТЫНЫШТАНДЫРАДЫ

...

Күреңот – биіктігі 2 метрге дейін жететін, көп жылдық, шөп тектес өсімдік.

ТОЛЫҒЫРАҚ »