UF

ҚАНДАЛАТ

Категориясы: Тағам


Бұл - ұн мен қантқа аунатып алған өрік сүйектерінен жасалатын тәтті тағам.

Қандалат жасау үшін қант (қант ұлпасы) пен 1:3 қатынаста (3:5) үстіне құйылатын шырын керек. Беті бұдырлы болу үшін дәндерге бірнеше рет аунатылып, үстіне шырын құйылады, шырынның құяр кездегі температурасы 30-35 градус болу керек. Содан соң үстіне қант пен ұн себіледі.

Беті бұдырмақты, құрғақ, түсі ақ болады. Бір килограмында кемінде 500 данасы болу керек. Ең ұзақ сақталатын уақыты 15 күн.

Он килограмм қандалат жасау үшін 6,94 килограмм құм шекер, 2,48 грамм бірінші сортты ұн, 0,596 грамм өрік сүйегі және 0,006 килограмм шарап-тас қышқылы жұмсалады.

Осындай рецепті бойынша өрік сүйегін бұршақпен алмастырып, бұршақ қандалаты жасалады.

  Жарияланған-2016-03-01 19:07:16     Қаралды-2506

Мәлімет сізге көмек берді ма

АЛМА САМБУГЫ

...

Жуылып, ортасындағы өзегі алынған алмалар аздаған су қосылып пісіріледі де үккішпен үгіледі. Алманың ортасына және үккішпен үгілгеннен кейін қалған сығындының үстіне су құйылып

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАМЫС

...

Қамыс - қияқ тұқымдасына жататын ең көп тараған өсімдік. Суда, ылғалды жерлерде өседі. Негізінен, 250-ден астам түрі белгілі, ал Қазақстанда оның 14 түрі бар. Ең жиі кездесетіні - көл қамысы немесе қоға. Оның биіктігі - 2,5 м-дей.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТАУШҮМІЛДЕК – ЖӨТЕЛ ПАЙДА БОЛҒАНДА

...

Құрамында эфир майлары, салицин глюкозиді, илік заттар, алкалоидтер, смола, крахмал, қант, салицил қышқылы бар.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ИСЛАМ ДІНІ

...

Әлемнің түрлі нәсілді, ұлтты, тілді 1 миллиард 800 миллионнан астам халқы ұстанып отырған ислам діні VII ғасырда Жазиратул-л Араб деп аталатын Араб түбегінде дүниеге келді. Аллаһ Т ағала қасиетті Құранды осы елдегі Құрайыш тайпасынан шыққан Абдолланың бал

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ӘСЕМДЕЛГЕН ЖАҢҒАҚ ҚУЫРМАСЫ (печенье)

...

Кептірілген нан түйіліп, ұнтақталған жаңғақпен және қантпен араластырылады. Үстіне ерітілген сарымай, жұмыртқаның мұқият шайқалған сары уызы, жарты лимон шырыны мен қабығы салынады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

7 ТҮРЛІ БҰҚТЫРҒАН ЕТ ТАҒАМДАР

...

Ет ұсақтап туралады да табадағы қыздырылған майға салынып қуырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »