UF

ҚАНДАЛАТ

Категориясы: Тағам


Бұл - ұн мен қантқа аунатып алған өрік сүйектерінен жасалатын тәтті тағам.

Қандалат жасау үшін қант (қант ұлпасы) пен 1:3 қатынаста (3:5) үстіне құйылатын шырын керек. Беті бұдырлы болу үшін дәндерге бірнеше рет аунатылып, үстіне шырын құйылады, шырынның құяр кездегі температурасы 30-35 градус болу керек. Содан соң үстіне қант пен ұн себіледі.

Беті бұдырмақты, құрғақ, түсі ақ болады. Бір килограмында кемінде 500 данасы болу керек. Ең ұзақ сақталатын уақыты 15 күн.

Он килограмм қандалат жасау үшін 6,94 килограмм құм шекер, 2,48 грамм бірінші сортты ұн, 0,596 грамм өрік сүйегі және 0,006 килограмм шарап-тас қышқылы жұмсалады.

Осындай рецепті бойынша өрік сүйегін бұршақпен алмастырып, бұршақ қандалаты жасалады.

  Жарияланған-2016-03-01 19:07:16     Қаралды-927

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ӘЛЕМДЕГІ ЕҢ «КӘРІ» АҒАШ ТАБЫЛДЫ

...

Швейцариядағы бір унивөрситеттің ға лымдары сол елде өсетін ағаштарға санақ жургізу кезінде қылқан жапырақты ең «кәрі» шырша ағашын тапқан. Бұл ағаштың жасын ғалымдар қазіргі кезде қолданылатын радиокөміртегі сараптамалық әдіс бойынша анықталған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТЕЙГЛАХ

...

Бұл - қантқа салып қуырған жаңғақтарға ұқсайтын, домалақтап пісіріліп қант пен балға салып қуырылған ұннан жасалатын тағам.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

НЕЛІКТЕН СТАКАН СЫҢҒЫРЛАП, МАСА ЫЗЫҢДАЙДЫ, АРА ГУІЛДЕЙДІ?

...

Шынында да, стаканға қасық ақырын ғана тиіп кетсе, дереу зың ете түседі. Неге зыңылдайды? Ол зыңыл қайдан шықты?

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШЫРМАУЫҚ – УЛЫ, СЫРТҚЫ ЖАРАЛАРҒА ЖАҒУ

...

Шырмауық – сабағы шырмалып өсетін, көп жылдық, шөп тектес өсімдік.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЕЖЕЛГІ ТҮРКІЛЕР

...

Ежелгі түркілер туралы мәлімет тұңғыш рет б.з.-дың 542 жылындағы қытай жылнамаларында кездеседі. Қытай жазбаларының айтуынша, түркілер ғұндардың ұрпақтары болып табылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАНДАЛАТ

...

Бұл - ұн мен қантқа аунатып алған өрік сүйектерінен жасалатын тәтті тағам.

ТОЛЫҒЫРАҚ »