UF

ШЕКЕР-ПУРИ

Категориясы: Тағам


Тоқаш қамырынан жасалатын құырма сияқты тағам осылай аталады.

Қамыр мынадай жолмен иленеді: сарымай микс-машинада езгіленеді де содан соң сол машинада қант ұлпасымен араластырылып, жеңіл жұғатын дәрежеге жеткенше иленеді. Ол массаға сүт, жұмыртқа, көмірқышқыл аммоний, ванилин және ұн сияқты шикізаттар бірінен соң бірі қосылады да, қоспа мұқият араластырылып иленеді. Иленген қамырдың температурасы 20-21 градус, ылғалдылығы – 21-23 процент болу керек.

Иленіп болған қамыр әрбір бөлігінің салмағы 3-4 килограмм болатындай етіліп бөлінеді. Езгілеп илеп, жанышатын машинада қалыңдығы 4-5 миллиметр етіліп жайылады. Содан соң құрғақ сүртілген табақтарға салынады да арнайы формаға келтіретін құралмен өңделеді.

Қамыр температурасы 200-230 градус пешке қойылып 10-12 минут бойы пісіріледі.

Салқындаған соң құырма қағаз төселген астаушаларға салынады да, үстіне қант ұлпасы себіледі.

Бір килограмм шекер-пури жасауға 568,4 грамм жоғары сортты үн, 227,4 грамм сарымай, 227,4 грамм қант ұлпасы, үстіне себілетін 28,4 грамм қант ұлпасы, 113,7 грамм қаймағы алынбаған сүт, 227 грамм жұмыртқа, 2,3 грамм көмір-қышқыл аммоний және 0,17 грамм ванилин жұмсалады.

Бұл тағамның түсі крем түстес, жарты ай формалы, үстіне қант ұлпасы себілген болуы керек. Сынғыш, бірақ үгілмеуге тиіс. Ылғалдылығы 8 проценттей. Бір килограмында кемінде 80 данасы болуы қажет.

  Жарияланған-2016-03-01 17:05:38     Қаралды-436

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ІЛЕ ҚҰРТҚАШАШЫ – ҚАҚЫРЫҚ ТҮСІРЕДІ

...

Іле құртқашашы – биіктігі 40 сантиметрге дейін жететін, көп жылдық, шөп тектес өсімдік. Тамыры жуан, ақ түсті, көптеген қосымша тамырлары бар.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СУРЕТ МАЙЛЫ БОЯУЛАР ПАЙДАЛАНУЫ

...

Қазір суретшілердің көбі майлы бояуларды пайдаланады, ал бір кезде олар адамзатқа атымен белгісіз болатын.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Бал қандай болуы керек?

...

Шығыстың кейбір тағамдарын жасағанда оларға өзіндік дәм және хош иіс беру үшін бал қолданылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СҮТТІҢ ЕМДІК ҚАСИЕТІ

...

Әлемде ен көп жасайтын елдердің ішінде тау халыктарының жүз жастан асқан адамдарының ғұмырының ұзақ болу себебін зерттей келгенде олардың негізгі тағамадары әркашан да піскен сүт, айран, қаймақ, ірімшік, т.б. сүт өнімдері екені анықталған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚОЛӨНЕРДЕ ТҮРЛІ-ТҮСТІ ЛАКТАР

...

Шап-шағын кішкене қорапшаның жып жылтыр қақпағына алтындап өрнек салыныпты. Оның иесінің кім болғаны қазір белгісіз. Бұл бір кезде атақты Лукутин фабрикасынан шыққан темекі сауыт.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

МакДоналдстың барлық «алтын аркалары» алтын түсті бола бермейді

...

Алтын Аркалар – МакДоналдстың символы. Бастапқыда, бұл аркалар мейрамхана дизайнының бір бөлігі болды. Олар 1962 жылы франшиздың логотипіне қойылған, ол мейрамхананың беделін көтерді, ал 1968 жылы олар «алтын аркаларға» айналды, олар "McDonald's" (МакДона

ТОЛЫҒЫРАҚ »