ҚЫЗҒЫЛТ РАХАТ-ЛУКУМ
Категориясы: Тағам
Бұл мармелад секілді тағам. Бетіне қант ұлпасы себіледі. Формасы төрт бұрышты болады. Ылғалдылығы – 17-19 процент.
Бұл да осының алдындағы рахат-лукумдар секілді жасалады. Тек масса қайнатылғаннан кейін оған қызғылт май қосылады.
Бір килограмын жасауға 660,3 грамм құм шекер, 100,0 - үстіне себетін қант ұлпасы, 115,0 - маис крахмалы, 0,8 - лимон қышқылы және 0,04 грамм қызғылт май жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-01 14:59:41 Қаралды-382
ЖАҢҒАҚ НУГАСЫ

Бұл жаңғақты мол салып шайқалған кәмпит массасынан тұрады. Жаңғақ нугасы да лимон нугасы сияқты дайындалады.
МҰРНЫҢ САУ БОЛСЫН ДЕСЕҢ...

Сендер ауыздарыңа жара шығып, тамақ жей алмасаңдар бір-екі күн шыдайсыңдар, алмурын іші бұзылып, тыныс ала алмай қалсаң, қанша уақыт шыдайсыңдар?
ҚАЛАҚАЙ НЕГЕ КҮЙДІРЕДІ?

Туралған пияздан басқа бірде-бір өсімдік балалардың көз касын дәл осындай көлдеткен емес.
МИ ТУРАЛЫ НЕ БІЛЕМІЗ?

Мидың ең маңызды бөліктерінің бірі және оның ең жетілген бөлігі – үлкен жарты шарлар қабығы.