UF

ЖЕМІС ЧУРЧХЕЛАСЫ

Категориясы: Тағам


Бұл - аршылған грек жаңғағынан жасалып, жеміс-мармелад қабатымен қапталатын тағам. Түтікшелердің диаметрі 35-40 мм, ұзындығы – 250-260 мм.

Өрік және алма пюресі қант пен сірнеге қосылып қайнатылады да лимон қышқылымен қышқылдандырылады. Бұл да қант чурчхеласы сияқты етіп дайындалады.

Бір килограмм чурчхелаға 539,9 грамм қант, 121,6 грамм сірне, 165,4 грамм өрік пюресі, 218,9 грамм алма пюресі, 194,5 грамм грек жаңғағы, 0,49 грамм лимон қышқылы және 48,6 грамм жоғары сортты ұн жұмсалады.

Жеміс чурчхеласының бір килограмында кемінде 30 данасы болады. Ылғалдылығы - 14 процент, ыдысқа салғандағы салмағы - 4 килограмм. Ең ұзақ сақтау мерзімі - 20 күн.

  Жарияланған-2016-02-29 17:25:41     Қаралды-1170

Мәлімет сізге көмек берді ма

ТАРЫ ТАЛҚАНЫ

...

Тарыны талқандап, сары-маймен, қант ұлпасымен араластырып, бұлғау керек. Бұл тағам көбінесе шай дастарқанына қойылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

САБУНИ АЛУАСЫ

...

Бұл сап-сары болғанша созылған, ұнмен және құйрық майымен араластырылған карамель массасы.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

МИНИАТЮРА ҚАЙ КЕЗДЕ КЕЗДЕСЕДІ?

...

Ескі қолжазба кітаптардың беттерінде айтылып отырған оқиғаны бейнелейтін суреттер кездеседі. Ондай суреттерді миниатюра деп атайды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КЕРАМИКА - ЕҢ ЕЖЕЛГІ ӨНЕРЛЕРДІҢ БІРІ

...

Адамдар атам заманның өзінде-ақ саздан ыдыстар жасауды білген. Бертін келе оны су жібермейтін берік болу үшін пешке сап күйдіруді үйренген.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШЕКЕР-ЛУКУМ

...

Бұл - тоқаш жасалатын қамырдан қиғаштап туралып, бетіне қант ұлпасы себіліп дайындалатын тағам.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШЕЛПЕК НАНЫ

...

Бұл - дөңгелек, шет жақтары қалың, ортасы жұқа, үстінен әр жері тесілген, салмағы 0,2 килограмм тағам.

ТОЛЫҒЫРАҚ »