UF

ОБИДАҢДОН КАРАМЕЛІ

Категориясы: Тағам


Мөлдір, сырты оралмаған, кесілген батон формалы карамель осылай аталады. Қолданылатын бояуларға байланысты әр түрлі келеді.

Кем дегенде 90 процент сахарозасы болады. Тағамның ылғалдылығы 2,5 проценттен аспайды, беті кебу, соған орай жабыспайды. Бір килограмында 100-120 дана кәмпит болады.

Он килограмм кәмпит жасау үшін 8,4 килограмм құмшекер, 2,0 кг сірне және 0,004 килограмм 10 проценттік езілген бояу жұмсалады.

Қант шырыны карамель массасы етіліп қайнатылады да салқын столға салып, салқындатылады. Осы процесс кезінде оған бояу қосылады. Содан соң иленіп, 65-70 градусқа дейін салқындатылады. Карамель массасы батонға ұқсатып созылады.

Карамель массасы арнаулы машинамен немесе қолмен кесіледі. Дайын өнім қаңылтыр қораптарға салынады.

  Жарияланған-2016-02-28 17:12:39     Қаралды-101

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

ЖЕМІС ЧУРЧХЕЛАСЫ

...

Бұл - аршылған грек жаңғағынан жасалып, жеміс-мармелад қабатымен қапталатын тағам. Түтікшелердің диаметрі 35-40 мм, ұзындығы – 250-260 мм.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АРША

...

Арша - кипарис тұқымдасына жататын, мәңгі жасыл қылқан жапырақты бұта. Қазақстанда жабайы 10 түрі бар. Биіктігі - 1-2 м. Қылқаны қабыршақты, тікенекті болады. Өте сирек кездесетін түрі - Зеравшан аршасы.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖҰМЫРТҚА МЕН СҮТТЕН ЖАСАЛҒАН СІЛІКПЕ

...

Қантқа қосып араластырылған жұмыртқаның сары уызы қайнатылған жылы сүтпен бірте-бірте ерітіліп, ыстың суға қойылады да, ұдайы араластырыла отырып, аздап қоюландырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚОЛӨНЕРДЕ ТҮРЛІ-ТҮСТІ ЛАКТАР

...

Шап-шағын кішкене қорапшаның жып жылтыр қақпағына алтындап өрнек салыныпты. Оның иесінің кім болғаны қазір белгісіз. Бұл бір кезде атақты Лукутин фабрикасынан шыққан темекі сауыт.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СҮР ЕТ ДАЙЫНДАУ

...

Сүрлеу дегеніміз – етті қақтап, тұздап сақтау. Сүр ет ерекше дәмді болады. Өзіне тән иісі Өте жағымды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ӨЗ ЖҮГІРЕТІН ЖОЛ ЖАЙЫНДА

...

Әуелгі сөз латынның «транспортаре» - «тасымалдау» деген сөзінен шыққан.

ТОЛЫҒЫРАҚ »