ГРЕК ЖАҢҒАҒЫНАН ЖАСАЛҒАН КӘЗИНЕК
Категориясы: Тағам
Шыныдай жылтыр қатты, қант-сірне шырынында қайнатылған грек жаңғағынан түратын тағам. Мөлшері 40х40 мм төрт бұрышты болады.
Бұл да бадам кәзинегі сияқты дайындалады. Қақпағы тығыз жабылатын қаңылтыр қораптарға салынады да қағазбен желімделіп тасталады.
Бір килограмм кәзинекке 347,6 грамм қант, 173,8 грамм сірне, 556,2 грамм грек жаңғағының дәні, 0,17 грамм ванилин, майлау үшін 5,2 грамм сарымай жұмсалады.
Бір килограмында кемінде 65 данасы болады. Ылғалдылығы - 3 процент, қорапқа салғандағы массасы - 3 килограм, ең ұзақ сақталатын мер зімі - 3 ай.
Жарияланған-2016-02-23 14:29:31 Қаралды-1599
«АССОРТИ» РАХАТ-ЛУКУМЫ

Бұл - жеміс мармелады сияқты тағам. Бетіне қант ұлпасы себіледі. Формасы төрт бұрышты болады. Ылғалдылығы – 17-19 процент.
ШЕЛПЕК НАНЫ

Бұл - дөңгелек, шет жақтары қалың, ортасы жұқа, үстінен әр жері тесілген, салмағы 0,2 килограмм тағам.
ТАСШҮЙГІН – ЖҮРЕК ҚАТТЫ СОҚҚАНДА ЕМ ҮШІН ПАЙДАЛАНАДЫ

Тасшүйгін – биіктігі жарты метрге дейін жететін, көп жылдық, шөп тектес өсімдік.
КУРАГАДАН ЖАСАЛҒАН САМБУК

Іріктелген курага мұқият жуылып, салқын суға салынады. 1-2 сағат бөктіріп алынады да дайын болғанша қайнатылып, содан соң үккішпен үгіледі.