UF

ВАНИЛЬДІ ШЕКЕР-ПЕНДЕР

Категориясы: Тағам


Құмшекер мен сірнеден шырын дайындалады да, 135-145 градусқа дейін қайнатылады. Дайын карамель массасын арнаулы столда 80-90 градусқа дейін салқындатып, аз-аздап ванилин қосылады. Содан соң илеп, машинамен не қолмен ақ жібектей болғанша тартылады, оның шетіңен 6-6,5 грамнан келетіндей етіп қиғаштап кесіп алып отырылады.

Осындай рецепт бойынша ванилин орнына жалбыз майын қосып жалбызды шекер-пендыр, лимон қосып лимонды, жанжабіл қосып жанжабілді шекер-пендыр жасалады.

Шекер-пендыр массасы 4 килограмм келетін етіліп, қаңылтыр қорапқа салынады да, тығыз қақпақпен жабылады, қағазбен желімделіп тасталады.

Бір килограмм шекер-пендырға 828,4 грамм қант, 248,5 грамм сірне, 0,25 грамм ванилин жұмсалады.

Ванильді шекер-пендырдың бір килограмында кемінде 160 данасы болады, ылғалдылығы - 3 процент, ыдысқа салғандағы массасы - 4 килограмм, ең ұзақ сақталатын мерзімі - 5 ай.

  Жарияланған-2016-02-22 18:17:19     Қаралды-581

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

МАССАГЕТТЕР ПАДИШАСЫ – ТОМИРИС

...

Томирис (Тұмар) (б.з.б. 570-518 жж.) - оңтүстік түркі халықтарын басқарған әйел патша. Грек жазбаларында оның елін «массагет» деп атайды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ІЛЕ АЛАТАУЫ ҰЛТТЫҚ ТАБИҒАТ САЯБАҒЫ

...

Іле Алатауы ұлттық табиғат саябағы - Алматы қаласы іргесіндегі Алматы тау жотасында орналасқан. Саябақ табиғи кешендерді, жануарлар мен өсімдіктердің сирек кездесетін түрлерін қорғау мақсатында 1996 жылы құрылған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Танымдық діни бет

...

Танымдық діни бет. Еврейлер оқымаулары, ал қалғандарына қызық болулары мүмкін. Егер кімге қызық болса одан әрі тереңірек оқыңыздар

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КАРАМЕЛЬ МАССАСЫ ЖАҒЫЛҒАН ІНЖІР ЖӘНЕ АЛХОРЫ

...

Інжірден жасалып, ішіне грек жаңғағы толтырылған, сыртына карамель массасы жағылған тағам - карамель массасы жағылған інжір деп аталады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЕШКІ СҮТІНІҢ ПАЙДАСЫ ЗОР

...

Кавказ жағалауы елдерінде. Ортатык Азияда және кейбір шет елдерде ешкі сүті көптеп колданылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КІЛЕГЕЙ ҚОСЫЛҒАМ КҮРІШ

...

Күріш күрмегінен тазарты лып, жуылады. Сөйтіп әуелі суға салып шала, содан соң сүт қосып, әбден пісіріледі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »