UF

ВАНИЛЬДІ ШЕКЕР-ПЕНДЕР

Категориясы: Тағам


Құмшекер мен сірнеден шырын дайындалады да, 135-145 градусқа дейін қайнатылады. Дайын карамель массасын арнаулы столда 80-90 градусқа дейін салқындатып, аз-аздап ванилин қосылады. Содан соң илеп, машинамен не қолмен ақ жібектей болғанша тартылады, оның шетіңен 6-6,5 грамнан келетіндей етіп қиғаштап кесіп алып отырылады.

Осындай рецепт бойынша ванилин орнына жалбыз майын қосып жалбызды шекер-пендыр, лимон қосып лимонды, жанжабіл қосып жанжабілді шекер-пендыр жасалады.

Шекер-пендыр массасы 4 килограмм келетін етіліп, қаңылтыр қорапқа салынады да, тығыз қақпақпен жабылады, қағазбен желімделіп тасталады.

Бір килограмм шекер-пендырға 828,4 грамм қант, 248,5 грамм сірне, 0,25 грамм ванилин жұмсалады.

Ванильді шекер-пендырдың бір килограмында кемінде 160 данасы болады, ылғалдылығы - 3 процент, ыдысқа салғандағы массасы - 4 килограмм, ең ұзақ сақталатын мерзімі - 5 ай.

  Жарияланған-2016-02-22 18:17:19     Қаралды-2138

Мәлімет сізге көмек берді ма

КОМЕТА

...

КОМЕТА (грек. kometes) - құйрықты жұлдыз, дәл мағынасы ұзыншашты - аспанда оқта-текте тұманданған объект түрінде байқалып, жұлдыздарға қатысты орын ауыстыратын және әдетте центрінде қылаң түйіртпегі (ядросы) бар, Күн жүйесіндегі аспан денесі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БҰРЫШ ЖАЛБЫЗ - БРОНХ ҚАБЫНҒАНДА ЕМ

...

Бұрыш жалбыз – биіктігі 1 метрге жететін көп жылдық шөп тектес өсімдік.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АУА ӨЛШЕУГЕ БОЛА МА?

...

Әйгілі ғалым Галилео Галилей бұдан 300 жылдай бұрын көпшілікті таң қалдырып... ауаны өлшепті.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АЛХОРЫ КӘМПИТІ (пастила)

...

Піскен алхоры жуылып, сүйектері алынады, эмальды кастрюльге салынып, үздіксіз араластырыла отырып, қоюлана бастағанша қыздырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АВАРИЯНЫ ТУҒЫЗАТЫН КАНДАЙ СЕБЕПТЕР БАР ЖӘНЕ ОНЫ ЖОЮ?

...

Авария (апат) — өндірістік процестің бұзылуын туғызатын, машинаның, агрегаттың істен шығуы немесе адамдардың өмі рі мен денсаулығына қауіп төнуіне байланысты тоқтатылуы. Ірі өндірістік апаттарында өнеркәсіп орындарында, транспортта немесе басқа да халық ш

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ДІРІЛДЕКТІ ҚАЛАЙ ДАЙЫНДАУҒА БОЛАДЫ?

...

Үйітіліп, әбден тазартылған сиырдың сирағы бірнеше бөлікке бөлінеді де кастрюльге салынып, су құйылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »