UF

ЛИМОНАДТЫҢ ОП-ОҢАЙ РЕЦЕПТІЛЕРІ

Категориясы: Тағам


Ыстықта шөліңізді басатын қарапайым лимонадтарға арналған 11 рецепт

Сергітетін лимонад - ыстыққа қарсы тамаша құрал. Бірақ дүкеннен сатып алынған сусындар пайдалы емес: әртүрлі бояғыштар, консерванттар және қанттың жоғары мөлшері денеге ыстық ауа райында мүлдем қажет емес. Біз ересектер мен балаларға ұнайтын 11 қарапайым, дәмді және пайдалы лимонад рецепттерін жинадық.

Классикалық лимон-имбирь сусыны

Ащы лимонад сізді шөлден құтқарады және күш береді.

Дайындау үшін сізге қажет: жаңа зімбір тамыры (1-2 см кесек) және 1 үлкен лимон, жаңа жалбыздың 2-3 бұтағы, 4-5 ас қасық. л. қант және 2 литр су.

Лимон және имбирь лимонад

Дайындалуы: Зімбірдің қабығын аршып, блендермен ұнтақтаңыз немесе үккіштен өткізіңіз. Кәстрөлге салып, 2 литр су құйып, қайнатыңыз. Жалбызды қосыңыз, бір минуттан кейін оттан алыңыз. Лимонды төрттен кесіңіз, шырынын табаға сығыңыз, қант қосыңыз. Қоспаны суытып, қайнатыңыз, содан кейін сүзіп, тоңазытқышқа жіберіңіз. Қажет болса, дайын лимонадқа лимон тілімдерін қосуға болады. Жалқауларға арналған нұсқа: лимонның төрттен бір бөлігін, үгітілген имбирь мен жалбызды суы бар ыдысқа салыңыз, қант қосып, араластырыңыз, тоңазытқышқа бір күнге қойыңыз. Салқындатылған, жақсырақ мұзбен бірге қызмет етіңіз. Тәжірибе жасау үшін қант пен жалбызды бал мен лимон бальзамымен ауыстыруға болады.

Апельсин лимонад

Бұл қарапайым лимонад үшін мыналарды алыңыз: 3 үлкен апельсин, 1 лимон, 150-200 г қант және 1,5-2 литр су. Қарапайым және дәмді апельсин сусыны.

Дайындау: Жемісті ағынды сумен жақсылап шайыңыз. Апельсиндер мен лимондарды мұқият тазалап, оларды кастрюльге салып, сумен жабыңыз. Қайнағанша күтіңіз, қақпақпен жауып, баяу отта 5 минутқа қалдырыңыз. Апельсин мен лимонның шырынын бөлек контейнерге сығыңыз. Қабықты алып тастаңыз, қант қосып, мұқият араластырыңыз. Тағы 1-2 минут отта ұстаңыз. Ыстықтан шығарып, суытыңыз. Сығылған шырынды құйып, араластырып, тоңазытқышқа салыңыз. Қызмет көрсетер алдында сусынға қосымша лимон немесе апельсиннің кішкене тілімдерін қосуға болады.

Құлпынай лимонад

Құрамы: 300 г құлпынай 1 ас қасық. л. бал 1 үлкен лимон 1 литр су. Құлпынай лимонадын жасау үшін сізге блендер қажет.

Дайындау: Құлпынайларды жуыңыз, жапырақтары мен сабақтарын алыңыз. Жидектерді блендерге салыңыз. Лимонды жартысын кесіп, шырынын блендермен сығыңыз. Бір қасық бал қосыңыз. Егер бал тым қалың болса, алдымен оны микротолқынды пеште ерітіңіз. 100 мл су құйыңыз, ингредиенттерді мұқият араластырыңыз. Сіз біртекті шырышты массаны алуыңыз керек. Қоспаны құмыраға немесе кез келген қолайлы контейнерге құйыңыз. Суға құйыңыз, араластырыңыз, тоңазытқышқа салыңыз. Лимонадты мұз текшелері немесе жалбыз бұтақтарымен ұсынуға болады.

Алмұрт лимонад

Сізге қажет: 1 кг жаңа алмұрт 1-2 орташа лимон 1-1,5 ас қасық. л. бал 3-4 бұтақ жаңа жалбыз 2,5 литр су. Тәтті және сергітетін алмұрт лимонады.

Дайындау әдісі: Алмұрттарды жуып, қабығын аршып, өзегін тазалаңыз. Алмұрттарды кастрюльге салып, сумен жабыңыз. Жалбыз қосыңыз. Қайнатыңыз, отты азайтыңыз және 30-40 минутқа қалдырыңыз. Жалбызды және алмұрттарды алып тастаңыз. Жемістерді бөлек контейнерге салыңыз. Сорпаны салқындатыңыз, бал қосыңыз. Егер сусын тәтті болып көрінбесе, бал мөлшерін көбейтіңіз. Сорпадағы алмұрттарды блендерге салып, тегіс болғанша араластырыңыз. Алынған сироппен араластырыңыз. Лимонадты ұзағырақ сақтау үшін, алмұрт пюресін қызмет көрсетер алдында стакандағы сироппен араластыруға болады.

Қияр лимонад

Қияр сусындары шөлді жақсы басады, токсиндерді кетіреді және ыстықта алмастырылмайды. Сусынды дайындау үшін сізге қажет: 3-4 жаңа жалбыз, 3 жаңа піскен қияр, 2 орташа лимон, 100-150 г қант, 1,5 литр су. Қияр қосылған сусындар шөлді қандырады.

Дайындау үшін: Кәстрөлде қантты, бір стақан суды, 2 жалбыз бұтағын және бір лимон тілімдерін біріктіріңіз. Қоспаны қайнатыңыз, оттан алыңыз және 30 минутқа қалдырыңыз. Жұқа үккіште 2 қиярды үккіштен өткізіп, алынған массадан шырынды сығыңыз. Шырынды салқындатылған сиропқа құйып, араластырыңыз. Қияр мен қалған лимонды тілімдерге кесіңіз. Сиропты қолайлы контейнерге құйып, сумен толтырыңыз. Қияр мен лимон кесектерін қосып, салқын жерге қойыңыз. Қызмет көрсетер алдында мұз текшелерін қосыңыз.

Таңқурай лимонад

Таңқурай-лимон сусынына жаңа піскен және мұздатылған жидектер қолайлы.

Құрамы: 200-250 г таңқурай, 1-2 кішкентай лимон, 2-3 бұтақ жалбыз, 1-1,5 литр су, 100-150 г қант. Таңқурай лимонадының керемет дәмі кез келген тағамды жарқыратады. Лимонадты қалай дайындау керек: Блендерде таңқурай мен қантты тегіс болғанша араластырыңыз. Құмыраға немесе басқа ыдысқа құйыңыз. Су мен лимон кесектерін қосыңыз. Қажет болса, лимон тілімдерін лимоннан сығылған шырынмен ауыстыруға болады. Жалбыз бұтақтарын қосыңыз, лимонадты тоңазытқышқа салыңыз.

Киви және насыбайгүл лимонад

Бұл түпнұсқа сусын ыстық ауа-райында сергітетін ғана емес, сонымен қатар экзотикалық тағам ретінде де қызмет ете алады. Өзіңізді және жақындарыңызды таң қалдыру үшін сізге қажет: 7 кішкентай киви, 150-200 г қант, 1 лайм, 3-4 насыбайгүлдің жаңа бұтақтары, 1 литр су.

  Жарияланған-2024-07-17 16:39:22     Қаралды-320

Мәлімет сізге көмек берді ма

Сонымен түйме не үшін қажет?

...

Пиджактың ең астындағы түймесін этикетке сәйкес түймелемеуді барлығы біледі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КҮНДІЗ КӨРІНЕТІН ЖҰЛДЫЗ ҚАЛАЙ АТАЛАДЫ?

...

Бұл - аспандағы ең жарык жұлдыз, жарықтығы сондай, азанда - барлық жұлдыз өшкен кезде Таң шапағымен бірге жарқырап тұрады, ал ақшамда көк жузінде бар жұлдыздан озып, ең алдымен көрінеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

НАУАТ (кинза шекері)

...

Жіпке ілінген ірі, жылтыр, мөлдір келетін қанттың бір түрі. Оны жасау үшін құмшекер және қосымша материал ретінде ақ жіп пайдаланылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СИЫР ҚАЛАЙ ЖАРАТЫЛДЫ?

...

Дәстүрлі сенімде төрт түлік кез келген адамға емес, іске, шаруаға қыры бар жанға бітетіндігін қазақ «Сиыр қалың нуға, қоры үзілген қуға бітеді» деп мақалдаған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАЗАҚТЫҢ ТӘТТІ МАҢЫЗЫ (КРЕМ)

...

Қант суға ерітіліп, 20-30 минут бойы қою шырын пайда болғанша қайнатылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАЙМАҚ ТҰЗДЫҒЫНА ПІСІРІЛГЕН АЙВА

...

Жуып тазартылған және ірі етіп, қиықшалап кесілген айва жұмсарғанша қайнатылады. Тағам дайындаудан бірнеше күн бұрын апельсин қабықтары салқын суға салынып қойылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »