ЖАНУАРЛАРҒА ҚҰЙРЫҚ НЕ ҮШІН ҚАЖЕТ?
Категориясы: Жануарлар
Құйрықсыз ит пен мысықты елестету қиын. Неліктен жануарларға құйрық керек?
Кейбіреулер үшін ол шыбын өлтіргіш ретінде қызмет етеді - жазда құйрық сиырлар мен жылқыларға шыбындардың, жылқылардың, масалардың және шыбындардың шабуылымен күресуге көмектеседі.
Бірақ иттер сөйлеу үшін құйрықтарын пайдаланады. Ит иесімен кездескенде құйрығын бұлғайды, бұл оның бақытты екенін білдіреді. Егер иттің құйрығы сәл көтеріліп, екі жаққа қозғалса, оның: «Мен саған тиіспеймін, бірақ маған тиме, бұл жаман болады» деп жатқанын біліңіз. Түйілген, төмен түсірілген құйрық - иттің иесіне бағынатынын немесе бір нәрседен қорқатынының белгісі.
Қасқыр, түлкі, арктикалық түлкілер құйрығын көрпе ретінде пайдаланады - қыста олар қарды ор қазып, қатып қалмас үшін бұралып, мұрындарын құйрығымен жабады. Ал түлкілер мен қасқырлар жүгіргенде, құйрық руль қызметін атқарады - бұл олардың жағына тезірек бұрылуына көмектеседі. Тиін құйрығын дәл осылай пайдаланады, тек қана ұшқанда жасайды.
Маймылдар үшін құйрық тамақ алуға көмектеседі. Маймыл құйрығын бұтаққа іліп, төңкеріліп, табандарымен жемісті тере бастайды.
Жарияланған-2024-04-10 12:50:58 Қаралды-409
«АССОРТИ» РАХАТ-ЛУКУМЫ

Бұл - жеміс мармелады сияқты тағам. Бетіне қант ұлпасы себіледі. Формасы төрт бұрышты болады. Ылғалдылығы – 17-19 процент.
АЛТЫНБЕК ТАПҚАН АЛЫП САҢЫРАУҚҰЛАҚ

2009 жылы шілде айында Қазақстанның халық артісі, әрі сазгер Алтынбек Қоразбаев Алматы облысы Райымбек ауданына қарасты Шалкөде жайлауын аралап жүріп алып саңырауқұлақ тауып алады.
ЖАН-ЖАНУАРЛАРДА БІР-БІРІМЕН СӨЙЛЕСЕДІ

Ертегідегі аңдар мен құстардың сөйлесе алатынң жұрттың бәріне белгілі. Үш торай көңілдері шалқып, бірге ән салады.
АТ СПОРТЫ ТАРИХЫНАН

Моторсыз, аттың күшін пайдаланып жарыс жолына шығу жүректілер ісі деуге әбден болады.
ЖЕР СІЛКІНЕДІ, АЛ ТЕҢІЗ СІЛКІНЕ МЕ?

Теңіз дауылы мен теңіздің сілкінуі бір нәрсе емес. Теңіздегі ең биік әрі ең қауіпті толқындар теңіз астындағы жер сілкінісі салдарынан пайда болады.
ТАРЫ ТАЛҚАНЫ

Тарыны талқандап, сары-маймен, қант ұлпасымен араластырып, бұлғау керек. Бұл тағам көбінесе шай дастарқанына қойылады.