АТ ОМАРЛАСТЫРУ
Категориясы: Көңіл көтеру
АТ ОМАРЛАСТЫРУ - қазақтың ертеден келе жатқан ұлттық ойыны. Бұл ойын жазық алаңға сызылғай диаметрі 10-15 шеңбер ішінде өткізіледі. Жарысқа қатысушы 2 салт атты бірін-бірі шеңберден ығыстырып шығаруы тиіс. Бәсеке барысында шеңбер ішінде қалған жеңген болып есептеледі. Бұл ойынға 2 адам емес, бірнеше спортшы, тіпті 2 команда да қатысуы мүмкін. Ондай жағдайда қарсыласын шенберден ығыстырып шығарған команда жеңіске жетеді. Ойынға қатысушылардың қолына ешкандай құрал (қамшы, құрық, сойыл) берілмейді. Мұнда ат басын жақсы меңгерген, шапшаң жалтара алған спортшы жеңіп алады.
Жарияланған-2019-10-31 12:40:33 Қаралды-6495
БАДАМ-НОХУТ

Бұл - алма және өрік пюресін қайнатып, крахмалға құлпынай формалы етіп салынған және бадамның ұсақтап туралған массасына аунатып алынған тағам.
ЖАҢҒАҚ ПЕЧЕНЬЕСІ

Кастрюльге қант, ұнтақталған жаңғақ және жұмыртқаның сары уызы салынып араластырылады.
КЕНЕСАРЫ ХАН

Кенесары Қасымұлы (1802-1847 жж.) - қазақтың ірі мемлекет қайраткері, қолбасшы. Кенесары 1841 жылы бүкіл қазақ халқының мақұлдауымен хан көтерілген Қазақ хандығының соңғы ханы. 1837-1847 жылдардағы қазақ халқын басқыншылардан азат ету күресінің басқарушыс
ЛИМОН ЖӘНЕ МАНДАРИН НУГАСЫ

Жүзім немесе курага мен бадам салынып, бұлғанған кәмпит массасы, яғни белокпен шайқалған қант-сірне шырыны осылай аталады. Өлшенетін етіп шығарылады.
КОНЬКИ МҰЗДА СЫРҒАНАЙДЫ АЛ ЕДЕНДЕ НЕГЕ СЫРҒАНАМАЙДЫ?

Сен аяғыңа коньки байлап жатып, оның мұз бетінде сырғанауы табиғат заңдарымен толық үйлесетіні жөнінде ойланып бас қатырмайсың да.