КАПУСТА ҚҰЙМАҒЫ
Категориясы: Тағам
Құрамы:
200 грамм капуста, жарты жұмыртқа, 1 шай қасық кепкен нан ұнтағы, 2 шай қасық май, 1 ас қасық қаймақ, кесенің 1/4 бөлігіндей сүт, тұз татымына қарай.
Дайындау тәсілі:
Капуста тазартылып, жуылады. Ұсақтап туралады да, үстіне сүт құйылып жұмсарғанша бұқтырылады. Содан соң еттартқышпен тартылады да, тұздалып, шикі жұмыртқа құйылады. Кепкен нан ұнтағы салынып араластырылады да, табадағы қызып тұрған майға қасықпен бөліп-бөліп салып пісіріледі.
Жарияланған-2016-09-20 14:13:33 Қаралды-2437
ҚАЛҚАН
Қалқан - қолға ұстап қолданылатын қорғаныс жарағы. Атына сәйкес денені оқтан, қарудан қалқалау арқылы қорғайды. Көшпелілердің калқандары ат үстінде шайкасуға қолайлы болу үшін шағын, жеңіл етіп жасалған. Қалқанға әр түрлі материалдар: тал шыбықтарын, ағаш
Жалынды кемпірқосақ
Жалынды кемпірқосақ ең сирек кездесетін атмосфералық феномендердің бірі болып табылады – ол кемпірқосақтардан жасалынған бұлт сияқты көрінеді. Ол ешқандай да кемпірқосақ емес және отқа қатысы да жоқ, бірақ бұл табиғат құбылысы ешкімді де енжар қалдырмайды
ГҮЛДЕР НЕГЕ ХОШ ИІСТІ ШЫҒАРАДЫ?
Жарқын түс, аңқыған хош иіс гүлдерге көбелектер мен шыбын-шіркейлерді өзіне шақыру үшін қажеті.
ФРИЗБЕН НЕ БЕЗЕНДІРЕДІ?
Афина Акропольдегі әйгілі грек ғимараты Парфенон скульптуралық фризбен безендірілген. Үйдің ішкі не сыртқы қабырғасының мүсіндермен не бояумен...