АСҚАБАҚ БАСЫТҚЫ
Категориясы: Тағам
Піскен асқабақтың қабығы жұқалап аршылады. Дәні алынып тасталынып, қиықшалай туралады да тұз себіліп, 40 минут буға бұқтырылады. Піскеннен кейін табаққа түсіріп алып, қорытқан сары май жағылады. Әбден суытылады. Дастарқанға үстіне қаймақ құйылып әкелінеді.
Мұндай тағам асқазан-ішек ауруына таптырмайтын дәру болып табылады.
Құрамы: 1 килограмм асқабақ, 80 грамм қорытылған сары май, 100 грамм қаймақ, бір шымшым түз.
Жарияланған-2016-06-10 14:58:07 Қаралды-3013
ҚАНДАЙ ӨСІМДІКТЕР ПАРАЗИТТЕР ДЕП АТАЛАДЫ?
Басқа өсімдіктің ұлпаларына жабысып, одан су мен қоректік заттарды бөліп алатын...
ДОЙБЫ ТАРИХЫНАН
Дойбы ойынының да тарихы өте ертеден басталатын өнер өнер беуге толық дәлел бар.
ШАНАМЕН ҚҰЛДИЛАУ СПОРТ ТАРИХЫНАН
Шана тебу спортының отаны Ресей екендігін дәлелдейтіннақты дәлелдердің бірі, Нижний Тагил қаласынан табылған ескі шана біздің дәуірімізден 6000 жыл бұрын жасалған екен.
МАССАГЕТТЕР ПАДИШАСЫ – ТОМИРИС
Томирис (Тұмар) (б.з.б. 570-518 жж.) - оңтүстік түркі халықтарын басқарған әйел патша. Грек жазбаларында оның елін «массагет» деп атайды.
МҰНАЙ ҚАЙДАН КЕЛДІ?
Бүгінгі таңда ғалымдардың көпшілігі мұнайдың биогендік шығу тегі деп есептейді.
ҚАБАТТАЛҒАН ПАХЛАВА
Ішіне жаңғақ салып, ашытқы қосылған қамырдан жасалған май мен балға салынған тағам осылай аталады.