АСҚАБАҚ БАСЫТҚЫ
Категориясы: Тағам
Піскен асқабақтың қабығы жұқалап аршылады. Дәні алынып тасталынып, қиықшалай туралады да тұз себіліп, 40 минут буға бұқтырылады. Піскеннен кейін табаққа түсіріп алып, қорытқан сары май жағылады. Әбден суытылады. Дастарқанға үстіне қаймақ құйылып әкелінеді.
Мұндай тағам асқазан-ішек ауруына таптырмайтын дәру болып табылады.
Құрамы: 1 килограмм асқабақ, 80 грамм қорытылған сары май, 100 грамм қаймақ, бір шымшым түз.
Жарияланған-2016-06-10 14:58:07 Қаралды-3139
АРПА - ДӘРІЛІК ӨСІМДІК

Арпа – биіктігі жарты метрге жететін, көпшілікке белгілі, бір жылдық, шөп тектес дақыл.
СҰЛТАНМАХМҰТ ТОРАЙҒЫРОВ (1893 -1920)

XX ғасыр басындағы қазақ поэзиясының жарық жұлдызы - Сұлтанмахмұт Торайғыров бар-жоғы 27 жас жасады.
ҚҰРБАН АЙТ

Ораза айттан кейін жетпіс күн өткен соң «Құрбан айт» мерекесі басталады. Бұл мерекенің «Құрбан айт» аталуының себебі - осы айтта құрбандық шалынады. Ораза айттағыдай, кұрбан айттың алғашқы күні мұсылмандар мешітке немесе алдын ала белгіленген бір орынға ж
ҚАМЫР ҚОСЫП ПІСІРІЛГЕН АЛМА

Жуылған, өзегі алынып, қабығы аршылған алма қалыңдығы 0,5 сантиметр етіліп, дөңгелектеліп кесіледі де үстіне қант себіледі.
ОРТААЗИЯ ОВЧАРКАСЫ

Ортаазия овчаркасы өте ерте кезден қой отарын жыртқыш аңдардан қоргауға пайдаланылган. Кавказ овчаркасы секілді мұның да арғы тегі - тибет иті.