ГУШИ ФИЛЬ (ТӘЖІКТЕР ӘДІСІМЕН ДАЙЫНДАЛҒАН ҚҰЛАҚШАЛАР)
Категориясы: Тағам
Ұнға жұмыртқа, май, сут, қант қосылып, ашытылмастан қамыр иленеді. Ол «демін алдыру үшін» 30-40 минут қойып қойылады. Содан соң грек жаңғағының үлкендігіндей етіліп домалақталады. Сөйтіп ол домалақтар тегістеліп жайылады, шелпек формасына келтіріледі. Шелпектің бір шеті қысылып, құлақша жасалады да қызып тұрған майға салынып пісіріледі. Аздап қоңыр тартқанша құырылады. Дайын болғаннан кейін үстіне қант ұлпасы және ұнтақталған пісте дәні себіледі.
Бұл тағамға 3 стакан ұн, 6 жұмыртқа, стаканның 3/4 бөлігіндей сарымай, 1 стакан сүт немесе жарты стакан қойылтылған сүт, стаканның 3/4 бөлігіндей қант, 2 стакан өсімдік майы жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-15 18:37:16 Қаралды-2417
Германияда қоғамдық көліктің ерекше түрі бар
Вупперталь аспалы жол —Вуппертал қаласындағы (Германия) қоғамдық көліктердің бір түрі, ол 1901 жылдың 1 наурызында шығарылған
АПИЫН-КӨКНӘР
Бұл да – биіктігі 1 метрге дейін жететін, бір жылдық, шөп тектес өсімдік. Сабағы тік әрі қысқа, жапырақтары көп.
ДЕНЕҢ САУ БОЛСЫН ДЕСЕҢ...
Үйге таза ауа молынан кірсін, күннің сәулесі (шуағы) кіріп тұрсын. Сау болу үшін таза ауа, күннің шуағы өте керек екенін ұмытпа.
КҮРЕҢОТ - НЕРВ ЖҮЙЕСІН ТЫНЫШТАНДЫРАДЫ
Күреңот – биіктігі 2 метрге дейін жететін, көп жылдық, шөп тектес өсімдік.
ФРЕСКА ҚАЙ КЕЗДЕРДЕН ПАЙДАЛАНЫЛҒАН?
Ең ерте кездерден бастап осы заманға дейін суретшілер монументтік бейнелеу өнерінде фреска әдісін кеңінен пайдаланады. Ол италия тіліндегі «fresco» «Шикі», «жаңа жасалынған» деген сөзден шыққан.
СҮЙЕКТЕН ЖАСАЛҒАН ҚАНДАЙ БҰЙЫМДАР БОЛАДЫ?
Мал шаруашылығымен, аңшылықпен айналысқан қазақ халқы жануарлардын сүйектерін де түрлі қажеттеріне жарата білген. Қазақ шеберлері үй жиһаздарын, саз аспаптарын, т.б. әзірлегенде оларды әшекейлеп безендіру үшін мүйіз бен сүйекті кеңінен пайдаланған.