ЖЕМІС ШЫРЫМДАРЫНАН ЖАСАЛАТЫН ҚАЙНАТПАЛАР (варенье)
Категориясы: Тағам
Қайнап жатқан суға қант салынады. Ол еріп кеткеннен кейін бөктірілген желатин қосылып, қайнағанша қыздырылады. Содан соң 30-35 градусқа дейін салқындатылып, үстіне шырын құйылады. Қоспа кепіршігенше шайқалады. Дайын болған қайнатпа ыдыстарға құйылып салқындатылады.
Бұған 400 грамм жүзім, тағы басқа жемістердің шырыны, 100 грамм құм шекер, 30 грамм желатин және 500 грамм су жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-15 18:22:46 Қаралды-2574
20 ҒАСЫРДЫҢ НЕГІЗГІ ӨНЕРТАБЫСТАРЫ

20 ғасырдың негізгі өнертабыстары, оларсыз қазіргі адам өмір сүре алмайды
БАДАМ ТҮТІКШЕЛЕР

Ішіне бадам дәні салынған қамырдан жасалатын тағам осылай деп аталады. Қамырды дайындау әдісі, оны бөлу жолдары, сондай-ақ температурасы мен ылғалдылығы жаңғақ түтікшелерін жасағандағыдай. Ішіне салу үшін бадам пайдаланылады.
БАДМИНТОН ТАРИХЫНАН

Бадминтон - спорт ойынының отаны Индия елі бола тұрып, оның дүние жүзіне мәлім болуы, ағылшын герцогі Бофорттың есімімен байланысты.
ҚАЙТА ӨҢДЕЛГЕН ПЛАСТИКТЕН ЖАСАЛҒАН BARBIE ҚҰЫРШАҚ

Америкалық компания қайта өңделген пластиктен жасалған Barbie қуыршақтарын шығарды.
ӨСКЕМЕН

Қазақстанның шығысында Алтай тауы Үлбі жотасының түбінде Ертіс өзенінің оң жағалауында орналасқан. Қаланың іргесі 1820 жылы әскери қамал ретінде қаланып, Усть-Каменная бекінісі аталған. Ертеректе қазақтар Үлба, Тұңғиық тұмсық, Қараөзен деген атауларды да
ОРТААЗИЯ ОВЧАРКАСЫ

Ортаазия овчаркасы өте ерте кезден қой отарын жыртқыш аңдардан қоргауға пайдаланылган. Кавказ овчаркасы секілді мұның да арғы тегі - тибет иті.