ЖАҢҒАҚ ДӘНІ САЛЫНҒАН ҚУЫРМА
Категориясы: Тағам
Өсімдік майынан, қанттан, жаңғақтан, ұннан және цедра мен жарты лимонның шырыны қосылып қамыр иленеді. Ол төрт-бес бөлікке бөлініп, жарты сантиметрдей қалыңдықта жайылады. Стакан кенересімен немесе басқа арнайы затпен дөңгелектеліп кесіледі. Олардың бір жағын жұмыртқа ақ уызына батырып, содан соң кристалды қантпен араластырылған жаңғақ ұнтағына аунатып алып, алтындай сарғайғанша пісіріледі.
Егер қажет болып жатса қуырманы екеу-екеуден повидломен біріктіруге және ванилин араластырылған қант ұлпасына аунатып алуға болады.
Бұл тағамды жасауға 450 грамм ұн, 200 грамм қант, 250 грамм сарымай, 250 грамм ұнтақталған жаңғақ, дәміне қарай цедра жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-15 18:06:51 Қаралды-1962
АУРУ ТУҒЫЗАТЫН ГРИБТЕР

Ауру туғызатын грибтер - өсімдік текті өте ұсақ организмдер, олардың көбею жолы мен құрылысы бактерияларға қарағанда өте күрделі.
СИЫР ҚАЛАЙ ЖАРАТЫЛДЫ?

Дәстүрлі сенімде төрт түлік кез келген адамға емес, іске, шаруаға қыры бар жанға бітетіндігін қазақ «Сиыр қалың нуға, қоры үзілген қуға бітеді» деп мақалдаған.
БҮЙДАШ ХАН

Бұйдаш ханның билігі тек Жетісу жеріне ғана жүрген. Өйткені Таһир ханның кезінде- ақ Қазақ хандығының әлсіреуі күшейіп, қазақ жерінде бірнеше хандар пайда бола бастаған. Бұйдаш - Жетісу жеріндегі қазақ хандарының бірі. Ол аз ғана (1533-1534) хандық құрды.
ЕСКІ ЗАМАНДА НЕМЕН ТАМАҚТАНДЫ?

Патшалар мен князьдердің дастарханында алтын мен күмістен жасалған бағалы ыдыстар тапшы болған.
БАЛЫҚШЫЛЫҚ

Балықшылық бұрындары қазақта кең тарамаған, тек үлкен, балығы мол сулардың -жағасында жұт немесе басқа себептермен көшу-қонуға шамасы келмей қалған қазақтардың ғана айналысатын кәсібінің түрі еді. Балық табиғат-ананың сыйы болғандықтан, Атырау, Арал, Балқ