ЖАҢҒАҚ ПЕН ЖҮЗІМНЕН ЖАСАЛҒАН ДОМАЛАҚ
Категориясы: Тағам
Тазартылып, қуырылған грек жаңғағы, іріктеліп, жуылып кептірілген жүзім (сүйегінен арылтылған) және кепкен нан ет тартатын машинадан екі рет өткізіледі. Жүзім эссенциясы мен бал қосылып, жақсылап араластырылады да грек жаңғағының үлкендігіндей етіліп домалақтанады. Сөйтіп қант ұлпасына аунатылып, вазаға салып, шай дастарқанына қойылады.
Бұл тағамды жасауға 150 грамнан жаңғақ пен жүзім, 60 грамм кепкен нан, 50 грамм бал, 40 грамм қант ұлпасы және 0,5 грамм жеміс эссенциясы жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-15 17:58:31 Қаралды-3155
ЖЕР АТМОСФЕРАСЫНЫҢ САЛМАҒЫ ҚАНША?
Біздің Жер планетасы газ қабатымен - атмосферамен қоршалған.
КҮНДІЗ КӨРІНЕТІН ЖҰЛДЫЗ ҚАЛАЙ АТАЛАДЫ?
Бұл - аспандағы ең жарык жұлдыз, жарықтығы сондай, азанда - барлық жұлдыз өшкен кезде Таң шапағымен бірге жарқырап тұрады, ал ақшамда көк жузінде бар жұлдыздан озып, ең алдымен көрінеді.
ӨЗБЕК ХАНДЫҒЫ - КӨШПЕЛІ МЕМЛЕКЕТ
Өзбек хандығы 15 ғасырдың 20-60 жылдарында Қазақстан жерінде өмір сүрген феодалдық мемлекет.
ТУНДРА – ҚЫРУАР КӨК КІЛЕМ
Егер біздің ұшқыш кілем тундраның үстінен қыста ұшқан болса, Солтүстік Мұзды мұхиттың қай жерден бітіп, тундраның қай жерден басталғанын байқамас едік.
СУДЫҢ ТАСУЫ МЕН ҚАЙТУЫ НЕЛІКТЕН БОЛАДЫ?
Мұхит тәулігіне екі рет шарасынан көтеріліп, сол сияқты бірте-бірте кері қайтады. Су қайтқан кезде балалар құмқайрақты жағамен рахаттана жүгіріп, оның түбінен әдемі ұлу қабыршағын, теңіз жұлдызын жинайды.