МЕЙІЗ ҚОСЫП, ЖҮГЕРІ ҮЛПЕГІНЕН ЖАСАЛҒАН ТОҚАШ
Категориясы: Тағам
Салқын белок шайқалып, әбден көпіршітіледі. Оған аз-аздан қант себіледі (қантқа алдын-ала ванилин қосылады). Жүгері үлпегі, мейіз және көпіршітілген белок араластырылып, жақсылап майланады да қыздырылған жұқа табаға дөңгелек қасықпен салып, содан соң ол қызуы орташа духовкада 30-40 минут бойы ұсталады. Бұл кезде тоқаштар кеуіп, қызғылт тартады. Дайын тоқаштар табақтан қалақпен немесе өткір пышақпен алынады да ыдысқа салынады.
Бұл тағамға 150 грамм жүгері үлпегі, 5 жұмыртқа, 220 грамм қант, 200 грамм мейіз, 70 грамм май және 0,5 грамм ванилин жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-15 17:44:43 Қаралды-2881
БАЛ ҚОСЫЛҒАН СҮЗБЕ
Жұмыртқаның сары уызы, қант және бал қосылып езіледі. Май немесе қаймақ, үгілген сүзбе қосылып тағы да езілгеннен кейін формаға аударылып, суытылады.
ЕҢ БИІК ТАУ ҚАЙ ЖЕРДЕ?
Планетамыздағы ең биік тау құрлықта емес, Тынық мұхитының түбінде тұр
ЕСКІ ЗАМАНДА НЕМЕН ТАМАҚТАНДЫ?
Патшалар мен князьдердің дастарханында алтын мен күмістен жасалған бағалы ыдыстар тапшы болған.
ТАРИХ... ОЛИМПИАДА ОЙЫНДАРЫ... МАҒЫНАСЫ...
Олимпиада ойындары бүкіл әлем халқын бұл оқиғаны тыныстап тамашалауға мәжбүрлейді.