UF

Дәм қабық (корица) қосылған крандір

Категориясы: Тағам


Тоқаш қамырынан жасалатын тағамды шығыс халқы осылай атайды.

Алдын ала езілген май құм шекермен,   көмірқышқыл аммониймен, жұмыртқамен және сірнемен біркелкі масса алынғанша араластырылады. Содан соң ұн қосып тағы да араластырылып иленеді. Қамырдың ылғалдылығы 17,5-19 процент, температурасы 18-20 градус болу керек.

Қамыр 20 грамнан домалақталып, созылады да (ұзындығы 190-210 миллиметрден) крандір формасына келтіріледі. Пісірер алдында қантқа дәм қабық араластырылып бір крандірге 1,5 грамнан келетіндей есеппен үстіне себіледі. Крандірлер май жағылған табақтарға салынып, пеш температурасы 240-260 градусқа жеткізіледі де 12-15 минут бойы пісіріледі.

Пісіріліп, салқындатылған тағам астына қағаз төселген астаушаларға салынады.

Бір килограмм крандір жасау үшін 562,3 грамм жоғары сортты үн, 224,9 грамм құм шекер, үстіне себетін 84,3 грамм шекер, 84,3 грамм жұмыртқа, 168,7 грамм - сарымай, 0,6 грамм көмірқышқыл аммоний, үстіне себетін 11,2 грамм дәм қабық және 16,9 грамм сірне жұмсалады.

Бұл тағамның түсі ашық қоңыр, крендель формалы болады. Үстіне қант пен қабық араластырылып себілуге тиіс. Ылғалдылығы 5-7 процент.

  Жарияланған-2016-03-15 16:03:13     Қаралды-2754

Мәлімет сізге көмек берді ма

ҚАЛҚАН

...

Қалқан - қолға ұстап қолданылатын қорғаныс жарағы. Атына сәйкес денені оқтан, қарудан қалқалау арқылы қорғайды. Көшпелілердің калқандары ат үстінде шайкасуға қолайлы болу үшін шағын, жеңіл етіп жасалған. Қалқанға әр түрлі материалдар: тал шыбықтарын, ағаш

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КҮНДІЗ КӨРІНЕТІН ЖҰЛДЫЗ ҚАЛАЙ АТАЛАДЫ?

...

Бұл - аспандағы ең жарык жұлдыз, жарықтығы сондай, азанда - барлық жұлдыз өшкен кезде Таң шапағымен бірге жарқырап тұрады, ал ақшамда көк жузінде бар жұлдыздан озып, ең алдымен көрінеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КӨРКЕМ СУРЕТТЕ ПАСТЕЛЬ

...

Швейцария суретшісі Жан Этьенн Лиотардың мынау «Шоколад дайындаушы әйел» деген картинасына қараңдаршы.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШЫМКЕНТ НУГАСЫ

...

Кептірілген алма жақсылап іріктеліп, жылы сумен жуылады. Суы сорықтырылады. Содан соң пышағының диаметрі 4-5 миллиметр ет тартатын машинкадан өткізіледі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШЫҒЫС ЖАҢҒАҒЫНАН ДАЙЫНДАЛҒАН ҚУЫРМА (печенье)

...

Кастрюльге су құйылады. Жұмыртқа салынады. Тұз бен қант ұлпасы ерітіліп, стол үстінде еленген ұнды әр жерінен тесіп, үстіне жаңағы ерітінді құйылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КҮЛКІМЕН ДЕ КІСІ ӨЛТІРУГЕ БОЛАДЫ (КАРИКАТУРА)

...

Жеке бір адамның, не белгілі бір топтың жағымсыз мінезін келеке қылу - карикатураның мақсаты.

ТОЛЫҒЫРАҚ »