АЛХОРЫ КӘМПИТІ (пастила)
Категориясы: Тағам
Піскен алхоры жуылып, сүйектері алынады, эмальды кастрюльге салынып, үздіксіз араластырыла отырып, қоюлана бастағанша қыздырылады. Қант қосылған соң әбден қою болғанша қайнатылады. Дайын болған массаға туралған жаңғақтар қосуға болады. Жұқа табаға өсімдік майы жағылған пергамент төселіп, оған ыстық масса жағылады. Күн көзіне қойып кептіріледі немесе қызуы орташа ғана духовкаға салып алынады.
Дайын болғаннан кейін орап, дайындап қойылған таза банкіге салынады.
Бұған 2 килограмм алхоры пюресі, 400 грамм қант және 200 грамм жаңғақ жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-11 15:34:24 Қаралды-3502
АЗОТ ҚЫШҚЫЛЫ
Азот қышқылы - түссіз сұйық. Азот қышқылы барлық металдарға әсер етеді, күшті тотықтандырғыш.
СУҒА ШЫҚҚАН МАҢЫЗЫ - 30 ТҮРЛІ ҚАРАПАЙЫМ ИНГРЕДИЕНТТІ СОРПАЛАР
Сорпа - ас қорыту органдарының жұмысын жақсартатын, адамның тәбетін ашып, тіпті бойын сергітетін тағам.
ҚАЙТА ӨҢДЕЛГЕН ПЛАСТИКТЕН ЖАСАЛҒАН BARBIE ҚҰЫРШАҚ
Америкалық компания қайта өңделген пластиктен жасалған Barbie қуыршақтарын шығарды.
ЛИМОН ЖӘНЕ МАНДАРИН НУГАСЫ
Жүзім немесе курага мен бадам салынып, бұлғанған кәмпит массасы, яғни белокпен шайқалған қант-сірне шырыны осылай аталады. Өлшенетін етіп шығарылады.
БАНКНОТАЛАРДА ҚАНДАЙ ЗИЯНКЕСТЕР ӨМІР СҮРЕДІ?
Бірнеше жыл бұрын Оксфорд университетінің ғалымдары қызықты зерттеу жүргізді.
АСПАНДА ҚАНША ЖҰЛДЫЗ БАР?
Күн - біздің космостық үйіміздегі әрі жалғыз, әрі ең жақын жұлдыз.