ҚҰРҒАҚ ЖЕМІСТЕРДІ АРАЛАСТЫРЫП ЖАСАЛҒАН КӘМПИТ
Категориясы: Тағам
Кептірілген алма, алмұрт, сүйегі алынған алхоры, басқа да жемістер жылы сумен жуылып, ыдысқа салынады, қайнаған сумен шарпылып, қақпағы жабылады да, бір сағат ішінде бірнеше рет араластырылады. Содан соң тар көзді пышағы салынған, ет тартатын машинкадан өткізіледі де қант қосылады. Бәрі шағын қазанға салынып, аздаған су немесе жеміс тұнбасы құйылады да, салқындатылады. Сөйтіп алдын-ала май жағылып қойылған тақтайға немесе шереге жағылады. Жағылған массаның қалыңдығы 0,4 сантиметрден 1 сантиметрге дейін болу керек. Содан соң ол күн көзіне қойып кептіріледі. Әбден кепкен тағамды пышақпен алуға болады.
Дайын тағам түтікше сияқты етіліп оралады немесе шоколад секілді кесіледі. Бұл тағамды құрғақ жерде сақтау қажет.
Ащы жемістерден жасалатын кәмпитке қант қосылады.
Шикізаттар мөлшері әркімнің қалауынша салынады.
Жарияланған-2016-03-11 14:29:21 Қаралды-2126
ЖАҢҒАҚ БӨЛКЕСІ
Жаңғақ бөлкесін жасау үшін жылытылған сүтке ашытқы қосылып, ол әбден еріп кеткенше араластырылады. Оның үстіне кагор шарабы құйылып, қант, жұмыртқа, тұз, какао, ұн, ұнтақталған жаңғақ салынады.
Жалынды кемпірқосақ
Жалынды кемпірқосақ ең сирек кездесетін атмосфералық феномендердің бірі болып табылады – ол кемпірқосақтардан жасалынған бұлт сияқты көрінеді. Ол ешқандай да кемпірқосақ емес және отқа қатысы да жоқ, бірақ бұл табиғат құбылысы ешкімді де енжар қалдырмайды
ЖЕР ЖАҢҒАҒЫ ҚОСЫЛҒАН ЖЕМІС НУГАСЫ
Бұл - жер жаңғағын қосып, қантқа салып пісірілген курагадан тұратын тағам. Формасы төрт бұрышты, құмшекер себілген.