БАЛҚАЙМАҚ
Категориясы: Тағам
Үн түсі алтындай сарғайғанша шала қуырылады. Содан соң оған қаймақ, бал қосып, араластырылады. Масса үздіксіз араластыра отырып 10 минут бойы қыздырылады. Дастарқанға ыстық күйінде әкелінеді.
Бұл тағамды жасауға 900 грамм қаймақ, 50 грамм бидай ұны, 100 грамм бал жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-11 14:08:30 Қаралды-9259
ҚАЙ ҚАЛАНЫҢ СУ АСТЫНДА ЖОҒАЛЫП КЕТУ ҚАУПІ БАР?
20-ғасырдың 60-шы жылдарының басында бір қаланың халқы бірте-бірте су астына батып бара жатыр деген хабардан шошып кетті.
БАДАМДЫ ГРИЛЬЯЖ
Жармаланған бадам қосылған, қант-сірне шырынында қайнатылған, жалпақ төрт бұрышты шыны тәрізді қатты тағам.
САЛМАҚСЫЗДЫҚТА ТІРШІЛІК
Космоста адам ешқайда құламайды, мұнда «жоғарғы» жақ, «төменгі» жақ деген уғым жоқ.
ӨЗ ЖҮГІРЕТІН ЖОЛ ЖАЙЫНДА
Әуелгі сөз латынның «транспортаре» - «тасымалдау» деген сөзінен шыққан.
БАЙЫРҒЫ ҚАЗАҚ ӨЛШЕМДЕРІ
Ертеректе Шығыс елдерінде ұзындық өлшемдері ретінде адамның дене бөліктерінің өлшемі негізге алынған. Ол өлшем бірліктерін елі, тұтам, қарыс, сүйем, кез, сай кез, құлаш, шақырым деп атаған.
ӨЗБЕК ХАНДЫҒЫ - КӨШПЕЛІ МЕМЛЕКЕТ
Өзбек хандығы 15 ғасырдың 20-60 жылдарында Қазақстан жерінде өмір сүрген феодалдық мемлекет.