БАЛ АРАЛАСТЫРЫЛҒАН СҰЛЫ ҮЛПЕГІНЕН ЖАСАЛҒАН ҚУЫРМА (печенье)
Категориясы: Тағам
Ұнға сода араластырылып, елекпен еленеді. Май қантқа қосылып, әбден ағарғанша шайқалады. Араластырған кезде оған бал, қаймақ, жумыртқа, сулы үлпегі, сода қосылған ұн салынады. Содан соң бәрі 1-2 минут бойы мұқият араластырылып, қалыңдығы 3-5 миллиметр шелпектей етіп оқтаумен жайылады да әр түрлі формаға келтіріледі. Сөйтіп пеш температурасын 200-220 градусқа жеткізіп, 10-15 минут бойы пісіріледі.
750-800 грамм қуырма жасау үшін 1 стакан ун, 1 стакан сұлы үлпегі, жарты стакан құм шекер, жарты стакан бал, жарты стакан қаймақ, 1 жұмыртқа, 100 грамм май, жарты қасық сода жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-11 12:52:07 Қаралды-2751
БОКС ТАРИХЫНАН
Жұдырықтасу адам қоғамының тарихында және ертедегі олимпиада бағдарламасында - панкратион деген атпен белгілі болған спорт.
ЗЫМЫРАН АСПАНҒА АТЫЛДЫ
Зымыран - әзірше Жердегі ең жедел транспорт. Мұның себебі зымыраның двигателі ерекше - реактивті болғандықтан.
ЖЫЛҚЫ АТЫМЕН АТАЛАҒАН SNICKERS ШОКОЛАД БАТОНЧИК
Snickers - жастар арасында ең танымал батончик
АЛТЫН - КҮМІС ТАС ЕКЕН, АРПА - БИДАЙ АС ЕКЕН
Қазақтың дәстүрлі дастарқанында күріш, бидай, жүгері, тары сияқты дән азықтарынан дайындалатын тағамдар өте мол, бұл тағамдар витаминге бай, организмге сіңімді келеді.
КӨРКЕМ СУРЕТТЕ ЭСКИЗ
Біз бұрын суретші болашақ шығармасына керек кейбір нәрселердің тездетіп сырт нобайын түсіріп алатынын білетінбіз. Ондай суреттер әлгіндей нәрсені көріп тұрып, көз бе көз салынатын.
ҚЫРЫҚҚҰЛАҚ
Қырыққұлақ - жапырақтары тілімденген сәндік өсімдік. 12 мыңнан астам түрі бар. Қазақстанда 35-ке жуығы кездеседі. Кейбір түрлері тамыры арқылы, кейбірі жапырағында пайда болатын өнім бүршіктерімен көбейеді.