БАЛ АРАЛАСТЫРЫЛҒАН СҰЛЫ ҮЛПЕГІНЕН ЖАСАЛҒАН ҚУЫРМА (печенье)
Категориясы: Тағам
Ұнға сода араластырылып, елекпен еленеді. Май қантқа қосылып, әбден ағарғанша шайқалады. Араластырған кезде оған бал, қаймақ, жумыртқа, сулы үлпегі, сода қосылған ұн салынады. Содан соң бәрі 1-2 минут бойы мұқият араластырылып, қалыңдығы 3-5 миллиметр шелпектей етіп оқтаумен жайылады да әр түрлі формаға келтіріледі. Сөйтіп пеш температурасын 200-220 градусқа жеткізіп, 10-15 минут бойы пісіріледі.
750-800 грамм қуырма жасау үшін 1 стакан ун, 1 стакан сұлы үлпегі, жарты стакан құм шекер, жарты стакан бал, жарты стакан қаймақ, 1 жұмыртқа, 100 грамм май, жарты қасық сода жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-11 12:52:07 Қаралды-2884
ҮСТІРТ ҚОРЫҒЫ

Үстірт қорығы 1984 жылы 12 шілдеде ұйымдастырылды. Үстірт қорығы Маңғыстау өңіріндегі Үстірттің шөлді табиғатын қорғау мақсатында құрылған. Үстірт қорығы көлемі жағынан үлкен шөлді аймақты қамтиды.
ЭЛЕКТР ҚУАТЫН КІМ АШТЫ?

Бенджамин Франклин есімді адам бірінші болып электр тоғының не екенін толық түсіндіруге тырысты.
АЙЫЛЖАПЫРАҚ СҮЙСІН ЖӘНЕ ТЕЛПЕК СҮЙСІН

Бұл – көп жылдық, шөп тектес өсімдік. Сабағы қуыс, жапырақтары көп.
ҒАЛАМ ҚАЛАЙ ПАЙДА БОЛДЫ?

20 ғасырдың бірінші ширегіне дейін Әлемнің өзгермейтін, тұрақты және мәңгілік нәрсе ретіндегі идеясы болды.
ЖАҢҒАҚ ДӘНІ САЛЫНҒАН ҚУЫРМА

Өсімдік майынан, қанттан, жаңғақтан, ұннан және цедра мен жарты лимонның шырыны қосылып қамыр иленеді.
ҚАБАТТАЛҒАН ПАХЛАВА

Ішіне жаңғақ салып, ашытқы қосылған қамырдан жасалған май мен балға салынған тағам осылай аталады.