ПИЛИТА
Категориясы: Тағам
Бұл тағамды жасау үшін қатты етіліп қамыр иленеді де, 20 тең бөлікке бөлінеді. Олардың әрқайсысы ұзындығы 60-70 см болатындай етіліп созылады. Содан соң екі ұшын біріктіріп есіп, майға салып пісіру керек. Содан соң салқындатып, үстіне қант ұлпасы себіледі.
Салмағы 50 грамдық он пилита жасау үшін екі стакан ұн, 2 ас қасық қуыруға арналған сарымай, бір ас қасық қант ұлпасы жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-10 14:15:25 Қаралды-2159
ҚЫСТА ШЫРША ҚЫЛҚАНЫ НЕЛІКТЕН ЖАСЫЛ БОЛАДЫ?

Күздігүні барлық ағаштардың жапырақтары сарғайып түсіп қалады да, шыршалардын қылқандары жасыл күйінде түспей тұра береді?
СӘНДІ БҰЙЫМДАР ЖАСАУ ӨНЕРІ

Үй-ішілік тұрмыста күніне қанша бұйым қолымыздан өтеді десеңші. Егер соның бәрі суретшінің қолынан шықса, дереу өнер туындысына айналар еді.
АУҒАН ШӘРБӘТІ

Жеміс шырындарына апельсин мен лимон бөліктері салынып, аздаған су құйылады да бәрі қосылып қайнатылады.
ҚАЛАМПЫР - ГЕМОРОЙМЕН КҮРЕС

Түрлі түсті қалампыр – шөп тектес өсімдік. Оның жапырақтары өсіп шыққан жерлерінде бунақтары болады, сабақтары жұмыр, түзу өседі.