ПИЛИТА
Категориясы: Тағам
Бұл тағамды жасау үшін қатты етіліп қамыр иленеді де, 20 тең бөлікке бөлінеді. Олардың әрқайсысы ұзындығы 60-70 см болатындай етіліп созылады. Содан соң екі ұшын біріктіріп есіп, майға салып пісіру керек. Содан соң салқындатып, үстіне қант ұлпасы себіледі.
Салмағы 50 грамдық он пилита жасау үшін екі стакан ұн, 2 ас қасық қуыруға арналған сарымай, бір ас қасық қант ұлпасы жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-10 14:15:25 Қаралды-2053
МИ ТУРАЛЫ НЕ БІЛЕМІЗ?
Мидың ең маңызды бөліктерінің бірі және оның ең жетілген бөлігі – үлкен жарты шарлар қабығы.
КҮН СӘУЛЕСІН ҰСТАП АЛЫП, ПАЙДАЛАНУҒА БОЛА МА?
Күн сәулесін қос қолыңмен ұстай алмайсың, алақаныңмен де басып қала алмайсың. Ол ешкімнің уысына түспейді.
ЯДРОЛЫҚ ҚАРУ
Ядролық қару - уран мен плутонийдің бірқатар изотоптарының ауыр ядроларды бөлуімен болатын тізбекті реакция кезінде немесе сутегі
ШАРИКТІ ҚАЛАМҒА ШАРИК НЕ ҮШІН ҚАЖЕТ?
Әлемдегі алғашқы автоқаламды ойлап тапқан... египеттіктер екен.
КҮНДІЗ КӨРІНЕТІН ЖҰЛДЫЗ ҚАЛАЙ АТАЛАДЫ?
Бұл - аспандағы ең жарык жұлдыз, жарықтығы сондай, азанда - барлық жұлдыз өшкен кезде Таң шапағымен бірге жарқырап тұрады, ал ақшамда көк жузінде бар жұлдыздан озып, ең алдымен көрінеді.
ДӘРІЛІК ТҮЙЕ ШЫРМАУЫҚ
Дәрілік түйе шырмауық — көп жылдық өсімдік. Тамыры қысқа, қосымша тамырлары көп.