КІЛЕГЕЙ ҚОСЫЛҒАМ КҮРІШ
Категориясы: Тағам
Күріш күрмегінен тазарты лып, жуылады. Сөйтіп әуелі суға салып шала, содан соң сүт қосып, әбден пісіріледі. Піскеннен кейін дәм қабық, ванилин қосылып, май салынады да салқындатылады. Салқындаған соң тарелкаларға үйіп салынып, үстіне құм шекер қосып шайқалған кілегей құйылады да дастарқанға әкелінеді.
Бұл тағамды жасауға 200 грамм күріш, 200 грамм құм шекер, 50 грамм сарымай, 250 грамм кілегей, 300 грамм сүт, 2 грамм дәм қабық және 0,5 грамм ванилин жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-09 15:41:56 Қаралды-4596
МАЛАЙСАРЫ БАТЫР
Малайсары (шамамен 1700 жылы дүниеге келген, 1756 жылы қайтыс болған) - Орта жүздің батыры әрі биі. Шыққан тегі - Орта жүздің арғын тайпасының бәсентиін руынан. Акесі Тоқтауыл - батыр, балуан болған кісі.
ЖАГАЛТАЙ
Жағалтай көгершіннен сәл-ақ үлкен. Дене тұрқы - 35 см, салмағы 170-350 г. Жағалтай аталу себебі - сырт түсі қара жағал болып келеді. Жағалтайдың ту сырты қара қоңыр, бауыры ашықтау, сары жолақ тартып, сағал-сағал болып тұрады.
МЕЙІЗ ЖӘНЕ ЖАҢҒАҚ САЛЫНҒАН РУЛЕТ
Тоқаш пісіруге арналған дайын ашыған қамыр 1,0-1,5 сантиметр қалыңдықта жайылып, шылқытып сарымаймен майланады, үстіне қант және ірілеу етіп ұнтақталған жаңғақ қосылған жүзім себіледі.
Әдемі – ақымақ дегенді білдірмейді
Егер сіз тіпті ескі американдық киноларға қызықпайтын болсаңыз да, сізге керемет әдемі актриса Хеди Ламаррдың түрі таныс шығар.
КРАН НЕ ҮШІН ҚОЛДАНЫЛАДЫ?
Кран (мұнара краны деп атау дұрысырақ болар еді) қазіргі кез келген құрылыс...