ҚАРА АЛХОРЫ ҚОСЫЛҒАН КҮРІШ
Категориясы: Тағам
Күріш күрмегінен тазартылып, жуылады, кептіріліп қуырылады. Мұқият жуылған қара алхоры жартылай дайын болғанша қайнатылады да дәндері алынып тасталып, жіңішкелеп тілінеді.
Қайнап жатқан суға шала пісірілген қара алхоры мен қуырылған күріш салынып, жақсылап пісіріледі. Пісіп жатқанда лимон қышқылы қосылады. Дайын болған тағам дастарқанға қойылар алдында үстіне ерітілген сарымай құйылады.
Бұл тағамға 250 грамм күріш, 330 грамм қара алхоры, 75 грамм сарымай, 0,05 грамм лимон қышқылы, 50 грамм шекер және 400 грамм су жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-09 15:35:46 Қаралды-2009
АЛҒАШҚЫ СІРІҢКЕЛЕР ҚАШАН ПАЙДА БОЛДЫ?
Сіріңкелер салыстырмалы түрде жақында - 19 ғасырдың басында ойлап табылды.
АЛМА ҚОСЫЛҒАН КҮРІШ
Күріш күрмегінен тазартылады, жуылады. Әуелі суға салынып шала, содан соң сүт құйылып әбден пісіріледі, үстіне май салынады.
БАДАМ ҚОСЫЛҒАН ДӨҢГЕЛЕК ҚУЫРМА-ҚАТТАМА (печенье)
Бадам іріктеліп алынып, үккішке салынып ұнтақталады. Арнайы бадам үккіш болмаса, бадамды қантпен және екі жұмыртқаның ағымен араластырып, көзі кішкентай ет тартатын машинкадан 2-3 рет өткізу қажет.