ҚАМЫР ҚОСЫП ПІСІРІЛГЕН АЛМА
Категориясы: Тағам
Жуылған, өзегі алынып, қабығы аршылған алма қалыңдығы 0,5 сантиметр етіліп, дөңгелектеліп кесіледі де үстіне қант себіледі. Жұмыртқаның сары уызы, қант, ұн, қаймақ, тұз мұқият араластырылып, сүтке езіледі. Ал жұмыртқаның ақ уызы шайқалып, еппен қамырға енгізіледі. Дөңгелектеліп кесілген алма аспаз инесімен ептеп қамырға тығылады да тездетіп майы қызып тұрған табаға салынады. Сырты сарғайып, қабыршақтанып піскенше ұсталады.
Дастарқанға қойылар алдында үстіне қант ұлпасы себіледі.
Бұл тағамға 500 грамм алма, 20 грамм құм шекер, 120 грамм бидай ұны, 120 грамм жұмыртқа, 60 грамм қант ұлпасы, 120 грамм сүт, 60 грамм қаймақ, 1 грамм тұз және 60 грамм сарымай жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-09 15:21:29 Қаралды-2855
КҮН СӘУЛЕСІН ҰСТАП АЛЫП, ПАЙДАЛАНУҒА БОЛА МА?

Күн сәулесін қос қолыңмен ұстай алмайсың, алақаныңмен де басып қала алмайсың. Ол ешкімнің уысына түспейді.
ҚАЗАҚ ӘЛІПБИІНІҢ ТАРИХЫ

Әліпбилік жазу - дүние жүзі мәдениетінің қол жеткен орасан зор табысы болса, бұл мәдени мұраға біздің ата-бабаларымыз да өзіндік үлес қосқан деуге болады.
ӘЛЕМ ХАЛЫҚТАРЫНЫҢ ТҰРҒЫН ҮЙЛЕР

Өздерің зер салып байқасаңдар, жер бетіндегі әр халықтың өз баспанасы болған. Мысалы, орыс халқының ағаш шеберлері шыршаның немесе қарағайдың бөренелерінен қиып үй салған.
СУДЫҢ ТАСУЫ МЕН ҚАЙТУЫ НЕЛІКТЕН БОЛАДЫ?

Мұхит тәулігіне екі рет шарасынан көтеріліп, сол сияқты бірте-бірте кері қайтады. Су қайтқан кезде балалар құмқайрақты жағамен рахаттана жүгіріп, оның түбінен әдемі ұлу қабыршағын, теңіз жұлдызын жинайды.
ЧУРЧХЕЛА

Чурчхеланың ішіне тек грек жаңғағы дәнінің тең жартысы ғана пайдаланылады. Сондықтан грек жаңғағы мұқият іріктеліп, сұрыпталып, қоспалардан, сынып қалған дәндерінен тазартылады. Жаңғақтың жарты дәні ине-жіппен, жіпті қосып есептегендегі салмағы 50-55 грам