ҚАМЫР ҚОСЫП ПІСІРІЛГЕН АЛМА
Категориясы: Тағам
Жуылған, өзегі алынып, қабығы аршылған алма қалыңдығы 0,5 сантиметр етіліп, дөңгелектеліп кесіледі де үстіне қант себіледі. Жұмыртқаның сары уызы, қант, ұн, қаймақ, тұз мұқият араластырылып, сүтке езіледі. Ал жұмыртқаның ақ уызы шайқалып, еппен қамырға енгізіледі. Дөңгелектеліп кесілген алма аспаз инесімен ептеп қамырға тығылады да тездетіп майы қызып тұрған табаға салынады. Сырты сарғайып, қабыршақтанып піскенше ұсталады.
Дастарқанға қойылар алдында үстіне қант ұлпасы себіледі.
Бұл тағамға 500 грамм алма, 20 грамм құм шекер, 120 грамм бидай ұны, 120 грамм жұмыртқа, 60 грамм қант ұлпасы, 120 грамм сүт, 60 грамм қаймақ, 1 грамм тұз және 60 грамм сарымай жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-09 15:21:29 Қаралды-2738
ІНЖІР ОЙЛАСЫ
Жеміс массасы мен жаңғақты қант-сірне шырынына қосып қайнатып, бадам және грек жаңғағымен әшекейлеген тағам осылай аталады.
БАС ҚАЛАНЫҢ БАҒБАНШЫСЫН БІЛЕМІЗ БЕ?
Алматы - Алатаудың іргесінде орналасқан жасыл желекті қала. Осы қаланың бау-бақшаға айналуына зор үлес қосқан бағбаншылар қатарына Э.О. Баум, П.Рурдэ, Н.Моисеев, Е. Редько және т.б. атауға болады. Ал, Алматыда бау-бақша өсіруге улес қосқан Алаш азаматтары
БОТСВАНА МЕМЛЕКЕТТІ
Оңтүстік Африкадағы мемлекет. Британ ынтымағының мүшесі, 1966 жылға дейін Бечуаналенд аталды.
ГРЕК ЖАҢҒАҒЫНАН ЖАСАЛҒАН КӘЗИНЕК
Шыныдай жылтыр қатты, қант-сірне шырынында қайнатылған грек жаңғағынан түратын тағам. Мөлшері 40х40 мм төрт бұрышты болады.
КӨРКЕМ ГИМНАСТИКА ТАРИХЫНАН
Көркем гимнастиканың өмірге жолдама алған жері Европа контингенті.
НЕЛІКТЕН ҚҰСТАРҒА МАМЫҚ ҚАЖЕТ?
Мамық қауырсындар кішкентай жотадан және ұзын икемді ойықтардан тұрады...