ЖАҢҒАҚ САЛЫНҒАН АЙВА
Категориясы: Тағам
Мұқият жуылып, өзегі алынған айва азғана суға салынып пісіріледі. Оның қайнатпасынан қою шырын жасалады. Жаңғақ ұнтақталады да шырынның бір бөлегімен араластырылып, айваның ортасына салынады. Дастарқанға қойылар алдында оның үстіне шырынның қалғаны құйылады.
Бұл тағамды жасауға 600 грамм айва, 200 грамм құм шекер, грек жаңғағының 300 грамм дәні, 400 грамм су жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-09 15:12:57 Қаралды-2289
ТАРЫ ТАЛҚАНЫ

Тарыны талқандап, сары-маймен, қант ұлпасымен араластырып, бұлғау керек. Бұл тағам көбінесе шай дастарқанына қойылады.
КӨГІЛДІР ТҮСТІ РАУШАНДЫ КӨРДІҢІЗ БЕ?

Жақында баспа бетінде гулдерге қатысы бар жағымды жаңалық жарияланды. Жапонияның «Сантори» деген корпорациясы аспан түстес көгілдір раушан гүлін өсіріп шығарғандығы туралы жазылды.
ҚҰР

Кұр - орман құсы. Қазақстанда кұр, ак құр, тундра құры, сұр құр, меңіреу құр деген түрлері кездеседі. Ұяларын көбіне қайың ағашына салады. Кұрлар тобы қыс бойы бірге жүреді. Көктемнің басында бір-бірінен бөлініп, ерекше құрқылдап қораздана бастайды.
ҚАЗАҚТЫҢ ТӘТТІ МАҢЫЗЫ (КРЕМ)

Қант суға ерітіліп, 20-30 минут бойы қою шырын пайда болғанша қайнатылады.
ӨГЕЙШӨП – ШАШҚА ЖАҒЫМДЫ

Өгейшөптің жапырақтары тер шығарады, қабынуға қарсы әсер етеді, қақырық түсіреді.
ӘЛЕМДЕГІ ЕҢ ҮЛКЕН ІНЖУ-МАРЖАННЫҢ МӨЛШЕРІ ҚАНДАЙ?

Соңғы уақытқа дейін әлемдегі ең үлкен інжу 1934 жылы Оңтүстік Қытай теңізінде Филиппиннің Палаван аралында салмағы 300 кг-нан асатын меруерт табылған