ЖҮЗІМ ҚОСЫЛЫП КҮРІШ САЛЫНҒАН АЛМА
Категориясы: Тағам
Жуылған алманың өзегі арнаулы аспаппен тазаланып, оған фарш толтырылады да духовкаға қойып пісіріледі.
Фарш былай жасалады, жуылған күріш қайнатылып алынады. Жүзім мұқият жуылып, бөктіріңкіреп алынады да күрішке араластырылады. Үстіне шикі жұмыртқа, сарымай, қант қосылады да бәрі мұқият араластырылады.
Дастарқанға қойылар алдында алманың үстіне қант ұлпасы себіледі.
Бұған 750 грамм алма, 90 грамм құм шекер, 40 грамм күріш, 40 грамм жүзім, 50 грамм сарымай, 30 грамм жұмыртқа және 40 грамм қант ұлпасы жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-05 15:57:54 Қаралды-1957
ЖУГЕРІ ҚУЫРМАСЫ

Жұмыртқа мен қантты 40-50 градусқа дейін қыздырып, шайқау керек. Оны шайқай отырып бөлме температурасына дейін салқындатады.
КӨКБҰТА

Бұл - биіктігі 60 сантиметрге жуық, бұтақтары көп, жапырағы мәңгі көгеріп тұратын, көп жылдық, бұталы өсімдік.
ГРАВЮРА ҚАЛАЙ ЖАСАЛАДЫ?

Гравюра - бетін белгілі бір өрнек салынған ағаш тақтайдан көшірілген бедер сурет. «graver» - французша бірдеңені ою, нақыштау деген сөз.
ҮСТІРТТІҢ ТАС МҮСІНДЕРІ

Еліміздің батыс бөлігіндегі Маңғыстау облысы аумағында орналасқан көтеріңкі, жазық келген Үстірт және оның кемерлерінің пішіндері адам қызығарлықтай. Дүние жүзінде теңдесі жоқ қыраттар мен кемерлер мыңдаған жылдар бойы жел мен судың әсеріне ұшырап, адам т