АЛМА ҚОСЫЛҒАН КҮРІШ
Категориясы: Тағам
Күріш күрмегінен тазартылады, жуылады. Әуелі суға салынып шала, содан соң сүт құйылып әбден пісіріледі, үстіне май салынады. Алма да жуылып, өзегі мен дәні алынып тасталады. Жұқалап кесіліп, шырынға салынады да жақсылап пісіріледі. Піскен тағам тарелкаларға аударылып, үстіне шырынға пісірілген алма салынады. Бұл тағамның үстіне кілегей құюға да болады.
Бұған 200 грамм күріш, 200 грамм құм шекер, 50 грамм сарымай, 300 грамм алма және 300 грамм сүт, ал шырын үшін 100 грамм құм шекер мен 150 грамм су жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-05 15:32:32 Қаралды-2596
АЛМАДАН ЖАСАЛҒАН КӘМПИТ
Піскен алмалар жуылып, шағын бөліктерге бөлінеді, кастрюльге салынып, үстіне аздап су құйылады да үздіксіз араластырыла отырып, қайнатылады.
АРХЕОЛОГИЯ ДЕГЕНІМІЗ НЕ?
тарих ғылымының бір саласы, алғашқы қауымнан, көне заманнан, орта ғасырдан қалған заттай есқерткіштерді зерттеу арқылы адам қоғамының өткендегі тарихын анықтайды.
НҰРҒИСА ТІЛЕНДИЕВ
Нұрғиса Тілендиев (1925-1998) - «Қазақстанның халық әртісі», «Халық қаһарманы», профессор, Жетісу күй мектебінің дарынды күйші-сазгері. Нұрғиса Алматы облысында дүниеге келген. Оның әкесі күйші, анасы әнші болған.
КАРТОПҚА ОРНАТЫЛҒАН ЕСКЕРТКІШТІ ЕСТІГЕНДЕРІҢ БАР МА?
Әлемнің әр түкпірінде түрлі үй және жабайы жануарларға орнатылған ескерткіштер бар екендігі белгілі. Ал, өсімдіктерге орнатылған арнайы ескерткіштер тіпті саусақпен санарлық.