КУРАГАДАН ЖАСАЛҒАН САМБУК
Категориясы: Тағам
Іріктелген курага мұқият жуылып, салқын суға салынады. 1-2 сағат бөктіріп алынады да дайын болғанша қайнатылып, содан соң үккішпен үгіледі. Оған жұмыртқаның ақ уызы мен құм шекер, лимон қышқылы қосып араластырылып, үстіне курага қайнатпасына езіліп бөктірілген желатин сыздықтатыла отырып құйылады. Бұл масса мұздың үстіне немесе салқын суға қойылып, әбден шайқалады. Дайын тағам вазаға салынып дастарқанға қойылады.
Мұны жасауға 300 грамм курага, 100 грамм құм шекер, 20 грамм желатин, жұмыртқаның 100 грамм ақ уызы, 1 грамм лимон қышқылы және 500 грамм су жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-05 15:17:48 Қаралды-2353
ТЕРІ МЕН БЫЛҒАРЫДАН ТІГІЛГЕН КИІМДЕР КҮТІМІ
Қандай киім болса да оның ажары таймай, қалы бұзылмай сақталуы киюшісіне байланысты.
ШАБУ ҚАРУЛАРЫ
Қазақтардың шабу қаруы үш түрге бөлінеді. Бірінші түрі - жүзінің жалпақтығы орташа келген «жауынгерлік балта». Екінші түрі - жүзі жалпақ, жарты ай сияқты дөңгелене келген «айбалта».
ҒАЛАМ ҚАЛАЙ ПАЙДА БОЛДЫ?
20 ғасырдың бірінші ширегіне дейін Әлемнің өзгермейтін, тұрақты және мәңгілік нәрсе ретіндегі идеясы болды.
БИАТЛОН ТАРИХЫНАН
Биатлон ... «атлон» грекше «күрес» деген сөз. Биатлон жарысы кезінде спортшылар шаңғымен сырғанап және мылтықпен нысанына көздеп атып өнер көрсетеді.