ҚҰРМА САМБУГЫ
Категориясы: Тағам
Жуылып, 4-8 бөлікке бөлінген құрма сүйектері алынып тасталып, үстіне аздаған су құйылады да 10-12 минут бойы қайнатылады. Пісірілген құрма үккішпен үгіліп, құм шекер қосылады да аздап салқындатылып, содан соң жұмыртқаның ақ уызы араластырылады. Құрмадан шыққан ерітіндіге бөктірілген желатин мен лимон қышқылы қосылып езіледі. Үккіштен үгілген құрма пюресі біркелкі массаға айналғанша араластырыла отырып, үстіне сыздықталып ерітілген желатин мен лимон қышқылы құйылады. Дайын болған тағам ыдыстарға құйылып, салқындатылады.
Бұған 700 грамм құрма, 160 грамм құм шекер, жұмыртқаның 100 грамм ақ уызы, 2 грамм лимон қышқылы және 150 грамм су жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-05 14:56:08 Қаралды-2528
ВАНИЛЬДІ КИХЕЛАХ

Қамырдан жасалған құырма сияқты тағам осылай аталады. Бұл тағам қамырға химиялық қопсытқыш қосып дайындалады.
ЖАҢҒАҚ ҚОСЫЛҒАН РАХАТ-ЛУКУМ

Бұл да ванильді рахат-лукум сияқты жасалады, тек масса қайнатылғаннан кейін оған грек жаңғағы қосылады.
АРХЕОЛОГИЯ ДЕГЕНІМІЗ НЕ?

тарих ғылымының бір саласы, алғашқы қауымнан, көне заманнан, орта ғасырдан қалған заттай есқерткіштерді зерттеу арқылы адам қоғамының өткендегі тарихын анықтайды.
13 ЕҢ АТАҚТЫ ФИЗИКТЕР

Физика заңдары табиғаттағы барлық құбылыстарға пайдаланылады. Бірақ тамаша физикалық құбылыстардың заңдарын ашқан физиктер болмағанда, физика ғылым ретінде қалыптаспас еді.
ТОҒЫМ ХАН

Тоғым хан да - Жәнібек ханның ұрпағы. Жәнібектің тоғызыншы ұлы Жәдік сұлтанның баласы. Тоғым хан елдің орталығында, оңтүстігінде билік кұрады. Сырдария өзені бойындағы қалалар Тоғым ханға қарайды.