ҚҰРМА САМБУГЫ
Категориясы: Тағам
Жуылып, 4-8 бөлікке бөлінген құрма сүйектері алынып тасталып, үстіне аздаған су құйылады да 10-12 минут бойы қайнатылады. Пісірілген құрма үккішпен үгіліп, құм шекер қосылады да аздап салқындатылып, содан соң жұмыртқаның ақ уызы араластырылады. Құрмадан шыққан ерітіндіге бөктірілген желатин мен лимон қышқылы қосылып езіледі. Үккіштен үгілген құрма пюресі біркелкі массаға айналғанша араластырыла отырып, үстіне сыздықталып ерітілген желатин мен лимон қышқылы құйылады. Дайын болған тағам ыдыстарға құйылып, салқындатылады.
Бұған 700 грамм құрма, 160 грамм құм шекер, жұмыртқаның 100 грамм ақ уызы, 2 грамм лимон қышқылы және 150 грамм су жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-05 14:56:08 Қаралды-2417
ДӘРІЛІК ТҮЙЕ ШЫРМАУЫҚ
Дәрілік түйе шырмауық — көп жылдық өсімдік. Тамыры қысқа, қосымша тамырлары көп.
МАГНИТ ӨРІСІ ДЕГЕНІМІЗ НЕ?
Магнит өрісі – магниттің айналасындағы аймақ, оның шегінде магниттің сыртқы заттарға әсері сезіледі.
ЖҮЗІМ НУГАСЫ
Туралған курага мен жүзімнен қайнатып жасалған төрт қырлы ұзыншалау кәмпит жүзім нугасы деп аталады.
ӘЛЕМДЕ ЕҢ ІРІ МОТОЦИКЛ ӨНДІРУШІЛЕР
Әлемде жақсы және әртүрлі мотоциклдер көп, бірақ олардың көпшілігі Жапонияда жасалған.
ГРЕК ЖАҢҒАҒЫ ҚОСЫЛҒАН, БАЛ ЖАҒЫЛҒАН РУЛЕТ
Дайын қамыр мөлшері 20 х 25 сантиметрден келетіндей етіліп жайылады. Оның бір шеті екінші шетінен жұқалау болуы керек.