АЛХОРЫ САМБУГЫ
Категориясы: Тағам
Іріктелініп алынған алхоры жуылып, сүйектерінен арылтып, үстіне аздап су құйылады да, 10-12 минут бойы қайнатып пісіріледі. Елекпен еленіп, қант пен шикі жұмыртқаның ақ уызы қосылады. Қалған сығындының үстіне алхорыны қайнатқаннан қалған суйық құйылып, 5-7 минут бойы қайнатылады да, сүзіліп, сол сұйыққа бөктірілген желатин салып ерітіледі. Алхоры пюресі әбден араластырылып, үстіне желатин ерітілген ерітінді қосылады. Қайнатпа сыздықтатып құйылады. Дайын болған тағам ыдыстарға салынып, салқындатылады.
Бұл тағамды дайындауға 650 грамм алхоры, 20 грамм желатин, 200 грамм құм шекер, 1 грамм лимон қышқылы және 150 грамм су жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-05 14:41:47 Қаралды-2350
УҚОРҒАСЫН – НЕВРАЛГИЯНЫ ЕМДЕЙДІ
Қазақстанда біріне-бірі өте ұқсас Жоңғар уқорғасыны мен Қарақол уқорғасыны өседі.
ЖЕРДЕ СУ ҚАЛАЙ ПАЙДА БОЛДЫ?
Біздің планетамыз шамамен 4600 миллиард жыл бұрын пайда болды
ТАРИХ... ОЛИМПИАДА ОЙЫНДАРЫ... МАҒЫНАСЫ...
Олимпиада ойындары бүкіл әлем халқын бұл оқиғаны тыныстап тамашалауға мәжбүрлейді.
ЖАЛАҢТӨС БАҺАДҮР
Жалаңтөс Сейітқұлұлы (1576 - 1656 жж.) - қазақтың әйгілі батыры, аса көрнекті қолбасшы, Самарқандтың аталығы (әмірі). Туған жері - Сырдарияның төменгі ағысы. Шыққан тегі - Кіші жүздің төртқара руынан. Жалаңтөс баһадүрдің арғы атасы Ораз кезінде Әмір Темір