АЛМА САМБУГЫ
Категориясы: Тағам
Жуылып, ортасындағы өзегі алынған алмалар аздаған су қосылып пісіріледі де үккішпен үгіледі. Алманың ортасына және үккішпен үгілгеннен кейін қалған сығындының үстіне су құйылып, 10-12 минут бойы қайнатылады да сүзіледі. Содан соң ол қайнатпаға суға бөктірілген желатин қосылады. Алма пюресіне қант пен шикі жұмыртқаның ақ уызы салынады. Содан кейін ол мұз үстіне қойылады немесе салқын суға салынады да көпіршіген массаға айналғанша шайқалады. Содан кейін желатин қосылған қайнатпа қосылып араластырылады. Дайын болған тағам ыдыстарға құйылып, салқындатылады.
Бұл тағамға 750 грамм алма, 150 грамм құм шекер, жұмыртқаның 80 грамм ақ уызы, 25 грамм желатин және 150 грамм су жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-05 14:27:12 Қаралды-2205
ШЫҒЫС ӘДІСІМЕН ЖАСАЛҒАН АЛМА ТАҒАМЫ
Жаңғақ, бадам, жүзім және ваниль кремі араластырылып, жуылып, тазартылған алманың іші сол қоспамен толтырылады.
ОРЫНБОР
1920 жылы Кеңес Үкіметінің басшысы В.И.Лениннің жарлығы бойынша Орынбор қаласында съезд өтті. Онда Қазақстанның жеке автономиялы мемлекет болғандығы жарияланды. Автономиялы республика деп үлкен федеративті мемлекеттің құрамындағы елді айтады. Сөйтіп, қаза
АДАМНЫҢ СЕЗІМ МҮШЕЛЕРІ ТУРАЛЫ ФАКТІЛЕР
Біз қоршаған әлем туралы ақпаратты сезім мүшелері арқылы қамтамасыз ететін көптеген арналар арқылы аламыз.
СУРЕТТІ БОЯУМЕН САЛУДЫ ОЙЛАП ТАПҚАН КІМ?
Бізге дейінгі мыңдаған жыл бұрын өмір сүрген ертедегі суретшілер үңгірдің қабырғасына, жартастарға... сонан соң өз денелеріне сурет салған екен